fbpx
0

Winkelwagen

Beenhulpen zijn aanwijzingen die we geven met onze benen aan het paard om hem over te halen bepaalde dingen te doen of te laten. Beenhulpen worden ook wel kuithulpen geoemd.

De voorwaartsdrijvende kuit

De drijvende kuithulp is een actieve hulp. We vragen het paard om zijn achterbenen extra te gebruiken. Dit doen we door druk op de singel. Druk op de singel werkt voorwaartsdrijvend.

De zijwaartsdrijvende kuit

De zijwaarts drijvende kuit is ook een actieve hulp. Nu vragen we het paard zijwaarts te gaan. Dit doen we door druk achter de singel. Druk achter de dingen werkt zijwaartsdrijvend. Door bijvoorbeeld met je linkerbeen achter de singel te drukken, vraag je het paard naar rechts te gaan.

De wakende kuit

De wakende kuit is een passieve hulp. Dat betekent dat je op zich niks doet met die kuit. Je houdt hem alleen tegen het paard aan. Als je bijvoorbeeld een volte rijdt en de achterhand van het paard zwaait helemaal naar buiten, dan houd je dit tegen met je buitenbeen. De kuit ligt op of achter de singel.

Beenhulpen worden altijd met de vlakke kuit gegeven. Nooit met de hak of het spoor.