Zo’n paard, wat heb je daar nu aan?

Ik las gisteren in een boek een stuk van een psycholoog die schreef dat je als ouder je kind tekort doet als het kind niet opgroeit met dieren. Onze kinderen hebben dus in ieder geval al een streepje voor met onze mini-farm. Wel leuk om te lezen als ouder. Maar die psycholoog vergat er wel bij te zetten dat het voor de ouder zelf ogenschijnlijk niet altijd even leuk is.

Een vriend zei me laatst nog, zo’n paard, wat heb je daar nu aan? Je hebt 20 procent plezier en 80 procent werk! Zo zag hij het tenminste. Geef dan als dierenliefhebber maar eens een goede verklaring…

Het kost allemaal inderdaad heel wat extra tijd en geld. Maar toch! Als je iemand vraagt hoe het is om ouder te zijn, gaat zo’n ouder (over het algemeen) ook niet meteen beginnen over de vieze luiers en slapeloze nachten. Nee, ‘het iets ‘onbeschijfelijks’ krijg je dan te horen. Je kan het alleen maar begrijpen als je er zelf aan toe bent.

Kan jij het verklaren aan iemand die niet van paarden houdt, dat jij in jouw omgeving elk paard in de weide weet staan? Dat je mest niet vindt stinken en liever een nieuw zadeldekje koopt dan weet ik veel wat? Nee, dat kan je niet verklaren. Je kan het alleen maar begrijpen als je er zelf aan toe bent!

maart 4, 2017
Rudi & Nanny
Blog