Warm!

Wist je dat?: Wanneer heeft mijn paard het te warm?

 
Te veel vet?
Als er verder medisch niks aan de hand is en je paard gezond is dan kan het best zijn dat je paard zijn warmte moeilijk kwijt raakt omdat hij wat te dik is. Bij veel huisdieren hebben wij mensen (over het algemeen) de neiging liever een beetje te veel te geven dan te weinig. Onze lieveling mag niks te kort komen!

Met alle goede bedoelingen die je hebt, moet je weten dat te dik veel meer kans geeft op allerlei klachten en dat zelfs iets te dun eigenlijk beter is voor de gezondheid (niet overdrijven natuurlijk). Bij warm weer zal het extra vet bij een te dik paard ervoor zorgen dat het paard de warmte minder goed kwijt kan. Daardoor zal je merken dat hij vlugger moe wordt.

Wintervacht?
Als je paard nog een deel van zijn wintervacht heeft dan is het ook logisch dat hij hier bij snel steigende temperaturen last van heeft. Je kan het verharen bevorderen door lijnzaadolie toe te voegen aan de voeding. Dit kan je in de meeste ruiterschops krijgen.

Slechte conditie?
Dit is best logisch. Als je paard niet voldoende beweging krijgt dan zal hij bij warm weer ook vlugger buiten adem zijn na wat extra beweging.

Een paard houdt door zijn lichaamsbouw veel warmte binnen en kan daarom beter tegen de kou dan de warmte. Het is daarom ook belangrijk dat het paard voldoende schaduw en drinkwater heeft zeker bij toenemende temperaturen.

 

maart 21, 2016
Rudi & Nanny
Medisch, beweging, conditie, drinkwater, lichaamsvet, lijnzaadolie, paard, paarden, paardentips, ruitershop, wintervacht, zomer