Waarom paardrijden en studeren toch goed samen gaan!

10 Tips die het mogelijk maken om paardrijden en studeren te combineren!

Tip 1:  Maak een planning 
Opdrachten en taken krijg je over het algemeen ruim tevoren. Maak een schema waarin je tijd inplant om je opdracht in verschillende dagen uit te kunnen voeren. Daarbij plan je ook je paardrijden in.

Tip 2: Altijd studeren is niet goed 
Even ontspannen geeft de kans om weer fris in de zware lesmaterie te duiken. Het verhoogt ook de kans dat je de dingen beter onthoudt. Dus waarom als paardenliefhebber niet even ontspannen tijdens een ritje te paard?

Tip 3: Inspiratie opdoen
Voor sommige opdrachten heb je even tijd nodig. Je moet gaan nadenken over het hoe en wat… Door het paardrijden kan je relaxen. Ben je relaxed, dan sta je meer open voor nieuwe ingevingen.

Tip 4:  Zorg dat je het kan noteren
Hou een laptop bij de hand (niet op je paard natuurlijk) of in ieder geval een mobiele telefoon voor je notities. Als de inspiratie komt, neem dan even de tijd om het te noteren. Blijf genieten, het is voor een goed doel! 

Tip 5: Stel niet uit!
Uitstel zorgt voor afstel, zeggen ze wel eens. Als je ruim op tijd weet dat er testen aan komen of je een opdracht moet inleveren, wacht er dan niet te lang mee. Op het laatste alle tijd besteden aan wat er moet gebeuren, zorgt voor stress. Je hebt dan niet de tijd om te gaan paardrijden en als je dat dan toch doet, zal je paard merken dat je gespannen bent. De kans dat het dan ook niet leuk is, verhoogt aanzienelijk.

Tip 6: Goede spreiding
Door een goede spreiding van je studies kan jij het je veroorloven te genieten van het paardrijden tussendoor. Dus zorg dat je in de planning niet alles tekort op elkaar plant.

Tip 7: Prioriteiten stellen
Natuurlijk vind jij paardrijden heel belangrijk en zou je dat liever doen dan studeren. Maar hou in je hoofd wat belangrijk is en wat de gevolgen kunnen zijn van verkeerde keuzes. Dat betekent misschien dat je soms een keer niet kan paardrijden, omdat je studie jouw aandacht nodig heeft. 

Tip 8: Zorg voor haalbare doelen
Wil je paardrijden combineren met studeren, zorg dan voor haalbare doelen. Niet alleen qua tijd die je te besteden hebt, maar ook dat je er rekening mee houdt dat je bijvoorbeeld niet in de avond een bosrit inplant omdat het dan simpelweg te donker is.

Tip 9: Zorg voor ritme en regelmaat in je leven 
Slaap genoeg. Kruip op tijd onder de lakens. Voor het slapen gaan even naar je paard of pony geeft je alvast een goede basis voor een paar leuke dromen. Niet net voor het slapen gaan nog in die zware studies zitten!

Tip 10: Training, geen stress maar ontspanning
Als je hoofd vol zit van al je studies, zorg dan dat je dit niet gaat reflecteren op je paard. Een zware training is op dit moment niet op zijn plaats. Laat het voor je paard ook een moment van ontspanning zijn en maak een lekkere buitenrit. 

 

maart 6, 2016
Rudi & Nanny
Weetjes, paarden, paardrijden, planning, regelmaat, relaxen, ritme, studeren, studie tips