Veiligheid koetsier

Veiligheid is zeker ook voor de koetsier een punt waar hij niet omheen kan. Naast je paard en jezelf ben je verantwoordelijk voor iedereen die meerijdt op je rijtuig. Ook het gebruik van de openbare weg vereist de nodige ervaring en kennis. Zomaar een pony kopen en voor de kar knopen om op je oude dag met de kleinkinderen te genieten van een wekelijks rondje kan zonder meer eindigen in een drama.

Zelfs voor je nog maar aan een paard denkt, vind ik het belangrijk dat je even voor jezelf op een rijtje zet wat je wil bereiken en of je het geld en de tijd over hebt voor een hobby waar meer bij komt kijken dan je zou verwachten. Persoonlijk vind ik dat je niet mag besparen op je uitgave als hierdoor de kwaliteit en dus ook de veiligheid achteruit gaat. Paard of pony Een goed betrouwbaar paard of pony koop je niet zoals je een nieuwe fiets koopt. Een bepaald ras kan bekend zijn vanwege het goede karakter en allerei positieve eigenschappen, toch moet je rekening houden met het eigen karakter van elk paard ongeacht het ras. Bespaar nooit op het onderzoek van een dierenarts!

De koets

Vroeger zou ik het afraden om een koets te kopen die geimporteerd is uit de oostblok landen. Door gebruik van mindere kwaliteit van materiaal (bv. metaal met hoog koolstofgehalte, slechte lak) was veiligheid geen garantie. Tegenwoordig betaal je iets meer dan vroeger voor bijvoorbeeld een Poolse koets maar dan heb je ook een koets.

Toch zul je merken dat veel wedstrijdmenners hun vertrouwen stellen in de koetsenbouwers van eigen bodem of een bekend duits merk. Sponsoring heeft hier natuurlijk ook veel mee te maken maar toch kiezen ze ook door hun ervaring voor het betere materiaal. De koetsenmakers passen je koets aan naar wens en vooral voor de menner die vaak op pad gaat is het een pluspunt dat onderhoud e.d. wordt gedaan door degene die de koets zelf heeft gemaakt.

Over zelf maken gesproken! Als je handig bent, kan je natuurlijk ook zelf een koets maken. Zorg wel dat je weet waar je aan begint. Te dik materiaal maakt te koets te zwaar. Dun materiaal maakt de koets onveilig. Je moet weten waar je koets bepaalde krachten opvangt en waar je extra versteviging moet aanbrengen. De molen moet zo onder de koets door kunnen draaien dat hij niet blokkeert bij een wending. Zorg voor een goed balans zodat je koets niet te vlug omgaat. Wil je eens aan een wedstrijd meedoen moet je rekening houden met de spoorbreedte e.d. Als je op de openbare weg komt, is bij een vierwielig rijtuig de mogelijkheid tot het remmen van een as verplicht. Rubber beslag of luchtbanden, verlichting,…als je het goed wil doen komt er meer bij kijken dan je denkt.

Tuig

Net als een goed paar schoenen voor ons is het fijn voor je paard dat je een goed passend tuig koopt. Het borsttuig is een van de meest gebruikte tuigen. Meestal is het materiaal van zo’n tuig leer. Het materiaal van gespen en ringen e.d. moet van goede kwaliteit zijn (liefst roestvrijstaal) vooral de doorn (pinnetje) van de gespen moet van roestvrijstaal zijn omdat het anders kan verbuigen door de krachten die het moet opvangen.

Extra nylon versteviging tussen het leer op de juiste plaatsen is belangrijk. Vooral de strengen moeten extra nylon hebben. Leer alleen rekt uit en breekt op een gegeven ogenblik. Je hebt ook nylon tuigen. Het voordeel hiervan is dat ze sterk, goedkoop en licht zijn maar het nadeel is dat het flinke snijwonden en brandplekken kan veroorzaken, het is ook niet zo mooi om te zien.

Kunststoftuigen horen ook tot de mogelijkheid. Een kunststoftuig is eigenlijk een nylon tuig met kunststof rond.Een voordeel van kunststof is dat het meteen soepel en dus meteen de vorm van je paard aanneemt. Het is licht (11kg) en heel makkelijk te onderhouden, gewoon even afspuiten na gebruik, geen schimmel bij vocht, je kan het dus gewoon in je stal laten hangen. Een nadeel is dat je voor een goed kunststoftuig bijna evenveel of zelfs meer betaald dan voor een leren tuig.

Rudi aan het mennen met Fries Jorrit
Mencursus

Een goede mencursus is een echte aanrader. Je leert op een paardvriendelijke manier (meestal de Achenbachmethode) mennen en op een veilige manier op- en aftuigen. Na theorie en oefenen op een mentoestel ga je praktijkervaring opdoen en eindig je meestal met een instructeur naast je in het verkeer. Met zweet in je handen besef je dan hoe nuttig deze basis is voor het verder ontwikkelen van je menkwaliteiten.

Let wel op!!!

Wij kennen verschillende mensen die voor de lol begonnen met mennen. Omdat ze bijvoorbeeld vonden dat ze hun pony, die ze kochten om het gras wat bij te houden, wat meer beweging moesten geven. Deze mensen hebben ondertussen al heel wat paarden, een vrachtwagen, extra grond, koetsen, tuigen e.d. Dit omdat ze in eerste instantie geen zin hadden om steeds hun gras af te doen. Dus je bent gewaarschuwd: paarden zijn een ongeneeslijke verslaving en als je alles goed en veilig wil doen, hangt er een flink kostenplaatje aan vast.

mei 9, 2009
Rudi & Nanny
Rijden