Tip: Val op met een uniek zadeldekje!

Bij de de vorige tips had Rudi het over het harnas van een paard dat voor ridders in die tijd een kostbaar bezit was. En dat je het een beetje kon vergelijken met een auto met alle opties. Pimp my Horse schreef hij er toen bij als titeltje. Echte jongenspraat. Dus nu mijn beurt om eens wat tips te geven die de meeste dames onder ons zullen aanspreken. Tips om op te vallen met je paard. Het is namelijk leuk als je iets hebt wat niemand anders heeft. Als je daar dan ook nog eens mee kunt showen bij je vrienden in de manege is het helemaal leuk.
Creatief zijn is hierbij de boodschap. Dat kan ook met je paard.

Laatst was ik namelijk met een stel kinderen een paar T-shirts aan het kleuren met speciale textielverf. De gekste en meest originele designs kwamen eruit. Echt leuk om te zien en heel gezellig om zo samen aan het werk te zijn.

Toen ik later thuis een sjabrakje (zadeldekje) zag liggen waar ik de vlekken niet meer uit kreeg ging er ineens een lampje branden. Waarom deze niet een origineel kleurtje geven in plaats van ze weg te gooien?

Het enige wat je nodig hebt is een oud of nieuw (waar je zelf voor kiest) zadeldekje en textielverf. De textielverf kun je in bijna elke hobbywinkel om de hoek kopen (bij wijze van spreken). Volg de aanwijzingen op het doosje van de verf of vraag advies in de hobbywinkel en je kunt aan de slag. Je kunt de verf rechtstreeks aanbrengen met een kwast of het dekje in een verfbad soppen. Als je het op sommige stukken samenbindt met een touwtje, krijg je verrassende effecten als je later het touwtje weghaalt see it here. Je kunt ook met verschillende kleuren door elkaar werken. Als je dan toch bezig bent dan kun je het ook eens proberen met bandages, halster of halstertouw. De witte spulletjes lenen zich hier natuuurlijk het beste voor.

Je kunt ook een oude frontriem versieren met kralen of dergelijke. Als je heel creatief bent krijg je een hele nieuwe frontriem.

Zeker weten dat je opvalt.

Dit is een leuke manier om eens samen met je hele gezin iets leuks te doen.

Je hoeft geen tiener te zijn om dit leuk te vinden hoor! ?

Zet hieronder gerust een paar foto’s met je originele creaties. Veel plezier!

 

maart 4, 2016
Rudi & Nanny
Fun, bandages, creatief, frontriem, halster, halstertouw, paard, paarden, paardrijden, zadeldek, zadeldekje