Tegen verveling paard

Hallo Rudi en Nanny, Zoals altijd heb ik jullie nieuwsbrief weer direct na ontvangst gelezen, de rest van de post moet altijd even wachten. Ik las dus de tips die gebruikt worden om verveling bij paarden tegen te gaan als ze op stal (of in de paddock) moeten verblijven. Mijn jonge hengst heb ik 8 jaar geleden met veel plezier bezig gezien met een gewone ordinaire autoband. Hij pakte deze op, gooide deze omhoog, ving het ding om zijn hals op en kreeg het op een zeker moment voor elkaar om deze ver weg te gooien om er vervolgens achteraan te racen en opnieuw tegen het ding aan te schoppen. Voorbijgangers bleven regelmatig even staan kijken naar zijn capriolen. Ik heb op een zeker moment een zwaarder exemplaar gehaald toen hij het werpen zo goed onder de knie had, dat de band soms over de omheining en sloot op de naastgelegen weg werd geworpen. Ook nu hebben hij en zijn maatje nog vaak plezier met een band, beiden aan een kant trekken enz. Een band is gemakkelijk te verkrijgen, niet stuk te krijgen en er zitten geen scherpe uitstekende delen aan, dus de kans op verwondingen is erg klein. Als ik een oproep zie staan voor bv een speelbal of iets dergelijks mail ik meestal mijn ervaring met een autoband even door. Wie weet kan een ander paard er evenveel plezier aan beleven als mijn jongens. Vriendelijke groeten Marian
januari 21, 2010
Rudi & Nanny
Fun