Stokpaardrijden? Serieus?

Een paar maanden geleden zag ik een filmpje voorbij komen op Facebook over stokpaardrijden. Ik dacht echt dat het een grap was, maar afgelopen week kregen we een persbericht binnen over, je raadt het al, stokpaardrijden. Op het grootste paardenevenement in Nederland ‘Horse Event’ kan je komen kijken naar een demonstratie stokpaardrijden.

Hobbyhorsing is de Engelse term voor stokpaardrijden en wordt door duizenden tieners beoefend in Zweden, Duitsland, Finland en Frankrijk. In Finland zijn ongeveer 10.000 hobbyhorse riders. Er is ook een echte hobbyhorsing competitie, officiële wedstrijden dus op nationaal niveau. Er zijn dressuur- en springwedstrijden. Tijdens de dressuur worden dressuuroefeningen van het hoogste niveau nagebootst en bij springwedstrijden wordt er over hindernissen tot wel anderhalve meter gesprongen. Maar hobbyhorse riders vinden het ook leuk om een buitenrit te maken door het bos of over het strand.

In Finland staat hobbyhorsing voor zelfvertrouwen, mogen zij wie je bent en het overwinnen van hindernissen. Wat vinden jullie? Is dit een sport met toekomst?

 

 

september 2, 2017
Rudi & Nanny
Fun, Weetjes