REAL ESCUELA ANDALUZA DEL ARTE ECUESTRE

Nu kunnen we het niet nalaten om je wat meer te vertellen over ons bezoekje aan ‘Jerez de la frontera’. Omdat we de show al eerder gezien hadden, besloten we eens een kijkje te gaan nemen op de rijschool op een trainingsdag. Het was even flink opletten toen we met de (huur)auto op zoek gingen naar de school. Niet alleen omdat het bordje met de richtingaanduiding nogal klein bleek te zijn, maar ook om aan het rijgedrag van de Spaanse stedelingen te wennen. Aan een kruispunt beginnen ze al te toeteren voordat het licht op groen springt (zo lijkt het toch). We waren al vlug gewend aan het ruige verkeer. We hebben wel gelachen, er werd zoveel getoetert op elkaar dat het opviel als het stil was. Ik heb in zo’n stil moment een keer voor de lol op de toeter geduwd, waarop spontaan een heel concert volgde van chauffeurs die zonder reden mijn voorbeeld volgde. Toen we eenmaal aangekomen waren, hadden we nooit kunnen bedenken dat er zich zo’n mooi domein achter de grauwe muren van de ingang bevond. Een prachtig gebouw in een minstens zo’n mooie omgeving. Binnen was alles zeer netjes en de piste waarin gereden werd was gewoonweg koninklijk.
Om de training goed te kunnen bekijken waren we op de voorste rij gaan zitten. Daar zagen we een jonge hengst bereden worden en konden we meegenieten van de training. Ik heb Nanny na een hele tijd mee moeten slepen want die wilde maar blijven kijken. We zouden ook nog een bezoekje brengen aan het rijtuigenmuseum en daar kon ik (Rudi) weer niet mee wachten natuurlijk. Eerst hebben we nog een kijkje genomen in de stallen en hebben we de prachtige zadelkamer mogen bewonderen. Allemaal super onderhouden. Later zagen we hoe een witte Andalusier werd voorbereid voor het aangespannen werk. Zonder enig probleem sleepte de hengst een band voort en liet hij de strengen tegen de benen komen. Deze was duidelijk klaar voor de volgende stap. Buiten zagen we hoe een dubbelspan bruine hengsten werd gereden, nu was het Nanny’s beurt om me vooruit te slepen.
Het rijtuigen museum bleek boven verwachting. Bij verschillende (eigenlijk de meeste) rijtuigen of tuigen hing een groot scherm waarop je de hele geschiedenis kon bekijken. Ook hier kon je een bezoekje brengen aan de stallen van de tuigpaarden en de tuigkamer. Het viel ons op dat na het schoonmaken van de gangen naast de stallen citronella over de vloer werd gegoten, hierdoor hing er een lekker geurtje en bleven de vliegen uit de buurt. Goed om thuis eens uit te proberen dus. Het was een indrukwekkende dag en we zijn blij dat we alles eens ter plaatse hebben mogen bekijken.
mei 11, 2009
Rudi & Nanny
Fun