Paard gestolen

Ja, maak het eens mee, je paard ineens verdwenen. Het lijkt me verschrikkelijk.
Het eerste wat je natuurlijk moet doen is aangifte doen bij de politie, maar wat dan?

Tips:
– Meld je paard aan bij sites die speciaal opgezet zijn door mensen die je graag helpen bij het opsporen. Deze sites zijn vaak gestart door mensen die hetzelfde hebben meegemaakt en bij hun zoektocht naar hun gestolen paard heel wat ervaring hebben opgedaan. Ze weten soms dingen die je zelf over het hoofd zou zien en kunnen nuttige tips en advies geven.
 
– Doe een oproep via forums. Paardenvrienden kunnen zich maar al te goed in je situatie inleven en zullen vaak sneller een extra inspanning voor je doen.
 
– Geef een beloning voor de gouden tip. Maak dit ook duidelijk bij je oproep. Voor sommige mensen is dit een extra motivatie bij de zoektocht.
 
– Vraag rond in de buurt en bezoek stallen in je omgeving. Misschien is je paard gewoon uitgebroken en staat hij daarom tijdelijk bij iemand op stal.
 
Het is in ieder geval belangrijk dat je paard gechipt is. Hierdoor wordt de mogelijkheid kleiner dat het paard rechtstreeks naar een slachthuis gebracht is.

Het vervelende is dat de meeste paarden al heel kort na de diefstal doorverkocht worden aan mensen die denken de koop van hun leven te doen. Herken jij dan later het paard, of krijg je een tip, dan begrijp je wel dat je nog niet zomaar meteen je eigen paard de dag erop weer op stal hebt staan.

Ben jij zelf op zoek naar een paard en merk je bij je zoektocht dat er ergens iets niet klopt? Haal dan niet je schouders op en ga verder, maar geef het aan. Je kan er iemand anders een groot plezier mee doen.
 
Nog tips? Altijd welkom!
 
Maak ook andere paardenliefhebbers blij en deel deze tip. Bedankt alvast!
mei 16, 2016
Rudi & Nanny
Weetjes, aangifte, diefstal, gesto;en, gestolen, opsporing, paard, paarden