Hallo [%name%],

Paardrijden is echt iets voor tienermeisjes. Ik hoor het regelmatig. Ja, paardrijden is ook bij tienermeisjes erg geliefd. Maar tussen de grote groep paardenliefhebbers zit een flinke verscheidenheid aan leeftijd, afkomst, beroep en noem maar op.

Hoe weten we dat zo? We krijgen al jaren dagelijks heel wat mailtjes met reacties en verhalen van lezers van het Paardentips Magazine. Om nog een voorbeeld te noemen: we hebben een online cursus leerpaardrijden, die ondertussen door een flink aantal paardenliefhebbers met succes is doorlopen. Eerlijk gezegd hadden we zelf ook verwacht dat de grootste groep mensen die zouden deelnemen aan deze cursus tienermeisjes zouden zijn. Uit de enquete die we onder de cursisten hielden, blijkt dat de gemiddelde leeftijd van de deelnemers 40 jaar is!

Een belangrijke reden hiervoor is, volgens mij, dat heel veel mensen hun droom, paardrijden, uitstellen en er pas op ‘latere leeftijd’ tijd voor vrij (kunnen) maken. Of dat ze de draad weer terug opnemen, na jaren de kriebel van de paardenmicrobe te hebben onderdrukt. Het gebeurt niet zelden dat juist deze paardenliefhebbers zich helemaal in het paardenleven storten en in korte tijd de trotse eigenaars zijn van hun eigen paard(en). Paarden die over het algemeen niks tekort komen.

Dus als je aan mij zou vragen wie er allemaal deze Paardentips leest? Ik zou het je niet precies kunnen vertellen. Ik weet wel zeker dat ze allemaal, net als wij, helemaal gek zijn van paarden.

Groetjes,

Rudi en Nanny
Paardentips Magazine

P.s.: De foto van de maand is uitgekozen! Zoals verwacht kregen we de afgelopen tijd heel wat sfeerfoto’s van paarden in de sneeuw.

We hebben verschillende foto’s een paar keer opnieuw moeten bekijken om er een keuze uit te maken. Altijd weer erg moeilijk, omdat ze mooi zijn! Ik heb de foto even op een andere plaats gezet, omdat je daar de foto eventueel ook kan doorsturen als digitale kaart. Wil je ons een eigen foto sturen, zodat jouw paard misschien de volgende keer gezien wordt door de lezers van Paardentips, klik dan op de link boven de foto. Klik hier om de foto te bekijken


Het paard is de nobelste verovering van de mens. (Franse Bioloog Buffon)


Inhoud:

1. Tip: Online cursus leerpaardrijden
2. Gedrag: Training en paardenmelkerij
3. Gedicht: Slechts een paard
4. Wist je dat?: (Paarden)Boer zoekt vrouw
5. Tip: Modderige paardenbenen

Gedicht: Slechts een paard

Hallo Rudi en Nanny,

Ik lees jullie mails altijd met veel plezier. Dus vandaar dat ik dacht dat ik misschien een steentje bij kan dragen.

Ik kwam een heel erg mooi gedicht tegen. Dit vertelt precies wat iedere paardenliefhebber denkt en hoe anderen daarover denken. Kan er nog wel veel woorden aan vuil maken, maar dit gedicht zegt veel meer!

Zo af en toe vertellen mensen mij: ach joh, het is ‘slechts een paard’,
of dat is wel een hoop geld voor ‘slechts een paard’.
Ze zien de reisafstanden, de tijd gespendeerd en het geld uitgegeven voor
‘slechts een paard’ en ze begrijpen het niet.
Uur na uur gaat voorbij en mijn enige gezelschap is ‘slechts een paard’.
Mijn meest trotse momenten waren met ‘slechts een paard’ en ook mijn droevigste momenten kwamen door ‘slechts een paard’.
Maar in die donkere dagen was het de tedere aanraking van
‘slechts een paard’ die me sterk maakte en motiveerde om door te gaan.
‘Slechts een paard’ brengt mij pure vriendschap, vertrouwen
en volmaakt geluk.
‘Slechts een paard’ brengt medeleven en geduld bij mij
omhoog waardoor ik een beter persoon ben geworden.
Door ‘slechts een paard’ sta ik vroeg op, maak ik lange
wandelingen en kijk ik verlangend uit naar de toekomst.
Voor mensen zoals ik is het niet ‘slechts een paard’.
Maar een belichaming van alle hoop en dromen voor de toekomst,
menige blijde herinnering uit het verleden en de pure blijdschap voor het heden.
‘Slechts een paard’ brengt al het goede in mij omhoog en leidt
mij af van alle zorgen van de dag.

Groetjes Daphne

Tips:

Tip 1:
Veiligheidsstijgbeugels
Stijgbeugels die levens kunnen redden

Prijs: €119,95 Nu: €89,95
Klik hier om meer te lezen

Tip 2:
Wist je dat Rudi en Nanny ook een magazine hebben voor de hondenliefhebber? Klik hier om de site te bezoeken

Tip 3:
Heb jij een leuke verhaal over je paard of pony, een tip, gedicht,… deel het met ons via deze link en misschien kunnen de andere paardenliefhebbers er in een van de volgende Paardentips Magazine van meegenieten!

Tip 4:

Het veulen-tipboek

Met tips, informatie, ideeën die je helpen om het leven samen met je veulen, makkelijker, leuker, mooier en helemaal naar wens te maken. Ebook: nuttige informatie die je via mail ontvangt! 

Klik hier om meer te lezen

Tip: Online cursus leerpaardrijden

‘Daar is je paard! Er zal dadelijk iemand helpen bij het opzadelen. Daarna kan je het paard meenemen naar de rijbak. We verzamelen bij de volte. Je kan ondertussen alvast wat stappen aan de hand en vergeet niet dat je nog moet nasingelen.’

Hoe moet ik dat paard benaderen? Wat is een volte? Waarom moet ik gaan rondlopen met dat paard en hoe krijg ik hem nu eindelijk eens aan het stappen?! Nasingelen? Hoe raak ik er eigenlijk op?

Het is een verhaal dat we vaker hoorden. De eerste paardijlessen worden met veel spanning tegemoet gezien en dan is het zover. Al snel blijkt dat het meer is dan meteen het paard opstappen om een leuke rit te maken. Alles is nieuw, zelfs de paardentaal! Geen fluitsignaal waarna er een zwarte hengst zich opgezadeld aanbiedt en neerknielt om je op zijn rug te laten.

Instructeurs hebben het ook niet altijd in de gaten. Vaktermen en handelingen zijn hen soms zo eigen dat ze niet altijd merken dat het voor anderen iets helemaal nieuws is! Weten ze het wel, hoe brengen ze het dan op een eenvoudige en begrijpelijke manier over?

Natuurlijk zal je als echte paardenliefhebber hier wel doorheen komen en leer je al doende wat de bedoeling is. Maar met een goede basis zou het allemaal een stuk sneller gaan!

Dit verhaal gaf ons een tijdje terug een idee. We gaan mensen helpen om op een eenvoudige manier kennis te maken met het leren paardrijden.

Dingen als:

 • wat een paard is,
 • hoe het gedrag van een paard is en waarom,
 • hoe je met het paard om moet gaan,
 • hoe een paard denkt,
 • hoe een paard reageert en waarom,
 • over de termen die in de lessen worden gebruikt,
 • over materialen die gebruikt worden door ruiter en paard,
 • hoe je een goede manege kiest,
 • hoe je moet op- en afzadelen,
 • hoe je op de juiste manier op je paard komt en er weer af,
 • wat de juiste zit is,
 • hoe je je kan voorbereiden op de les,
 • over de lichaamstaal van het paard,
 • hoe je het paard duidelijk maakt wat je van hem verlangt,
 • nog veel meer,

hebben we op papier gezet en verwerkt in een digitale cursus. Het is een flinke brok informatie geworden, die ondertussen zijn nut al goed heeft bewezen.

De reacties van instructeurs en beginnende ruiters en amazones zijn heel positief!

Om je een goede indruk te geven van waar we het over hebben, kan je hier klikken om de eerste les gratis in huis te halen

Leuk hè? We zijn er ook erg trots op en blij dat er al zoveel mensen mee geholpen zijn. We hebben een paar reacties voor je op een rijtje staan Klik hier om ze te bekijken

Hoe kan je de cursus ontvangen?  Na de betaling van slechts 37 euro voor de hele cursus ontvang je via mail de cursus in 10 weken.

Na elke les kan je via de opdrachten en vragen kijken of je de les goed begrepen hebt. Deze ontvang je bij elke les.


Bonus! Haal de cursus Leerpaardrijden in huis en ontvang als extra GRATIS het ebook Toiletteren (waarde 17,00 euro)!

Nanny en ik hebben besloten dat de eerste 25 Paardentippers die vanaf nu de cursus in huis halen er gratis het ebook Toilleteren bij krijgen (ebook= via mail).

In het ebook Toiletteren legt Nanny je uit hoe ook jij deze kunst in de vingers kan krijgen! Je vrienden zullen het verschil bij het paard zien 😉

Dus wees er snel bij en klik hier om je aan te melden voor de cursus leerpaardrijden!

Garantie
Wij geven ook op deze cursus de niet-goed-geld-terug garantie.
Wanneer je niet tevreden bent over deze cursus, krijg jij je geld terug door een eenvoudig mailtje te sturen via het contactformulier. Dit moet je dan wel vóór de zesde les doen. Met de eerste gratis les heb je in ieder geval al een juist beeld van wat je kan verwachten.

Wist je dat?: (Paarden)Boer zoekt vrouw

Dina Tersago

Dina Tersago- fotocredit: VTM

Na het overweldigende succes van “Boer zoekt Vrouw 5 ” gaat VTM samen met Dina Tersago in 2010 opnieuw op zoek naar sympathieke paardenfokkers die vrijgezel zijn.

Voel jij je aangesproken, aarzel dan niet en schrijf je meteen in voor dit unieke programma en wie weet vinden wij jouw droomvrouw ?

Of misschien ken je wel een spontane paardenhouder in je omgeving die een fijne partner verdient? Stuur dan nu zijn gegevens door naar onderstaand emailadres.

Alle leeftijden zijn welkom.

Inschrijven kan tot 15 maart !!! Klik hier om een mailtje te sturen naar vtm

 

Typ-hier-de-titel

Ik zocht al lang naar een manier om een eigen website te maken, maar voor mij waren alle andere sites die ik bekeken heb veel te moeilijk. Tot ik bij jullie kwam.

Het ging super goed en ik ben zeer blij dat het mij gelukt is, want dat is de site die ik wilde, eenvoudig, mooi en vooral gemakkelijk te maken.

Ik ben zeer fier op mijn website en ik heb al veel goede reacties gekregen van verschillende mensen. Ik heb nog veel ideeën om op mijn site te zetten.

Vriendelijke groeten,
Harnisfeger Carine

Maak een mooie website over je paard(en), stal of stoeterij in een paar minuten! Probeer het gratis uit! Klik hier om het meteen te proberen

Gedrag: Training en paardenmelkerij

Marc Pierard had een tijd terug de kans een paardenmelkerij te bezoeken. Het was volgens hem een mooie illustratie dat alle omgang met paarden aan dezelfde principes onderhevig is. Een paard leren om bereden te worden of om gemolken te worden is gebaseerd op dezelfde gedragsmechanismen.

Klik hier om meer te lezen

Tip: Modderige paardenbenen

Met de weersomstandigheden van de afgelopen dagen is de kans op modderige paardenbenen wel erg groot.

Vooral als je zelf na een bosrit uitkijkt naar een warm drankje en een hete verwarming, heb je bij het zien van de natte en modderige paardenbenen wel eens de neiging wat extra te willen doen. Een schoonmaakbeurt met heerlijk warm water zou goed kunnen doen. Toch las ik dat dit afgeraden wordt. Warm water zou het openen van de poriën bevorderen. De combinatie met vuil en open poriën is niet ideaal. Bacteriën kunnen op deze manier sneller binnendringen. Daarbij is het plotse temperatuurverschil voor je paard ook niet echt aangenaam te noemen.

Je kan beter gebruik maken van een paar handdoeken waarmee je de benen afdroogt. Heb je deze niet meteen bij de hand, gebruik dan wat stro om hiermee het grootste vuil te verwijderen. Je kan de benen laten drogen om daarna het zand met een borstel te verwijderen. 

Afspuiten van de paardenbenen na een training is goed voor de doorbloeding. Maar gebruik dan liever koud of lauw water. Droog de benen daarna goed af.