Hallo [%name%],

Als regelmatige lezer van het Paardentips Magazine heb je al eerder kennis kunnen maken met Rolf en Heleen, die ons regelmatig hun verhalen delen vanuit Frankrijk. Rolf en Heleen verhuren er vakantiehuizen en daarnaast kan je lekker een hapje eten in hun kleine restaurant.

We kregen een uitnodiging van Rolf en Heleen om eens een weekje te gast te zijn bij hen. De dag dat we zouden vertrekken naderde en om eerlijk te zijn had ik zoiets van: ik ga niet mee. Er is nog te veel te doen en dan gaan we op vakantie! Mijn vrouw Nanny overtuigde me ervan dat het juist nu goed zou zijn er even tussenuit te gaan en lekker te ontspannen.
Weet je, ik ben blij dat ik niet eigenwijs ben geweest en naar mijn vrouw heb geluisterd. Na dit weekje heerlijk te genieten van de gastvrijheid en een mooie streek in Frankrijk vanop de rug van een Camargue paard …dit was net wat we nodig hadden.

Bij het thuiskomen vonden we hier bovenop ook nog eens vrijkaartjes in de brievenbus voor Animal Event in het Safaripark de Beekse Bergen. We zijn er in de namiddag naar toe gegaan en daar hadden we bij aankomst meteen spijt van. Nee, niet omdat het tegen viel, maar juist omdat er zoveel te zien was. Jammer genoeg hebben we maar een gedeelte kunnen zien van de dingen die ons allemaal interessant leken. Als het ons lukt, gaan we volgend jaar een stuk vroeger kijken. Het was echt heel leuk. Ook onze twee dochtertjes hebben genoten.

In ieder geval zal het duidelijk zijn waar we de inspiratie voor dit magazine vandaan hebben gehaald.
We wensen je heel veel leesplezier.

Groetjes Rudi en Nanny
Paardentips Magazine

 


P.s. Rolf en Heleen bedankt voor de fijne tijd. Ook de aardige medewerkers van Academy Bartels bedankt voor de vrijkaartjes!

 


Wist je dat? : Wat is Target Training?

Op Animal Event konden we kennismaken met Debbie Rijnders en Emiel Voest, die ons een woordje uitleg gaven over Target Training.

Wat is Traget Training?
Via een stok, die als verlenging van je arm gebruikt wordt, wijs je bijvoorbeeld een voorwerp aan, het doel of target. De targetstok is een lange stok met een balletje aan het einde.

Debby Rijnders liet zien dat je een paard heel snel kan leren dat hij een beloning kan verwachten als hij het einde van de targetstick aanraakt. Zodra het paard het balletje aanraakte, bevestigde ze dit gedrag met een click van de clicker en door het belonen met voedsel. Een clicker is een doosje met een metalen plaatje er in dat een klikkend geluid maakt als je er op drukt. Het is de bedoeling dat het paard dit klikkend geluid als beloning gaat zien voor goed gedrag. Het is de bedoeling het belonen met voedsel af te bouwen en ervoor te zorgen dat het paard de klik als beloning gaat ervaren.
Volgens Debby Rijnders is Target Training een nuttig onderdeel bij het opleren van paarden. Zo kan je het paard zelfs leren de trailer op te stappen. Door telkens de target te verplaatsen, stapt het paard na wat oefenen volgens Debby zo de trailer op.

Ik heb wat foto’s van deze demonstratie voor je op de site gezet. Klik hier om ze te bekijken.

Paardenfilmpjes
We hebben verschillende extra filmpjes geplaatst op onze filmpjes site (klik op de link om de filmpjes te bekijken)

Je kan er heel leuke filmpjes vinden over veulens en Camargue merries met hun veulens, die we filmden in Frankrijk. En een leuk filmpje met Annemarie van der Toorn, die je laat zien hoe je met minimale hulpen paard kan rijden. Annemarie is in Nederland de enige persoon die gerechtigd is vanuit Monty Roberts’ naam trainingen te verzorgen en de beschermde term Join-Up te gebruiken.

 

Meer over veulens?

Het veulen-tipboek
Met tips, informatie, ideeën die je helpen om het leven samen met je veulen, makkelijker, leuker, mooier en helemaal naar wens te maken.
Klik hier om meer te lezen

 

Inhoud:

1. Rasomschrijving: Camargue paard
2. Wist je dat?: Wat is Target Training?
3. Lezersverhaal: Rijden als een paardenfluisteraar
4. Boekentip: Een paard verkopen

Lezersverhaal: Rijden als een paardenfluisteraar

In 2007 ging ik met mijn zusje op ponykamp in Duitsland. Het enige dat ik wist, was dat we zouden leren van paarden als kuddedieren. Daarbij stelde ik mij nog niet zo veel voor, want ook in het foldertje van het ponykamp van mijn eigen manege staat dat paarden kuddedieren zijn. Ik had dus geen enkele speciale verwachting.
Des te meer was ik totaal verrast wat ik bereikt had na vijf dagen kamp. Klik hier om meer te lezen

Rasomschrijving: Camargue paard

Samen met Rolf en Heleen gingen we kijken bij Bernard, je weet wel Monsieur Camargue uit één van de verhalen die Heleen ons eerder stuurde.

Nanny en Camargue


Nanny net voordat we te paard de omgeving gaan verkennen.Onze dochtertjes vonden het prachtig om zo dicht bij de veulentjes te mogen komen. Klik hier om meer te lezen

 

Boekentip: Een paard verkopen

Wil jij met een gerust hart een paard kopen of verkopen?
Waar moet je dan op letten?

Stel je bent op zoek naar een paard en komt het paard van je dromen tegen. Het blijkt een koopje te zijn. Je haalt het op stal en het klikt achteraf helemaal, de ritten en trainingen gaan geweldig. Je hebt een prachtkoop gedaan. Een heerlijk moment!

Het zou mooi zijn als het steeds zo zou lopen. Een koop wordt afgesloten en je bent helemaal klaar, je kan met een gerust hart verder.

Toch zijn er bij de koop en verkoop van een paard heel wat zaken die anders kunnen gaan dan verwacht.

Wat als het paard niet in orde blijkt te zijn of je hebt de afspraken net anders begrepen dan dat de verkoper het bedoelde? Het is daarom goed voor koper en verkoper dat je een ‘koopovereenkomst’ afsluit. Zo zijn er nog verschillende belangrijke zaken die je over het hoofd zou kunnen zien als je helemaal verliefd bent op een paard dat te koop staat…

Ook voor de verkoper is het natuurlijk heel belangrijk dat de koop goed afgerond wordt en duidelijk is. Rond de verkoop van het paard zijn er verschillende zaken belangrijk.

Gea Stibbe heeft in haar advocatenpraktijk regelmatig te maken met de juridische problemen rond de aan- en verkoop van paarden. Zij weet als geen andere hoe belangrijk een goede voorbereiding is. Daarom besloot ze samen met Chester Stibbe (werkt vanuit zijn eigen marketing- en communicatiebureau) een uitgebreid werkboek te schrijven waarin ze je duidelijk uitlegt waar je op moet letten bij de koop en verkoop van paard en pony. Ze geven je daarbij belangrijke informatie, praktische tips en lijsten die je kan gebruiken als controle.
Soms is het ook voor jezelf moeilijk om te bepalen wat je precies wil. Daarom zijn er verschillende lijsten in dit boek die je helpen bij het stellen van de verwachtingen, eisen en vaardigheden van het paard dat je wil kopen. Je vindt er nuttige tips die je helpen bij de bemiddeling, beoordeling en het keuren van het paard.

Omdat de schrijvers zich kunnen baseren op een langdurige ervaring op dit gebied kunnen ze je heel wat informatie geven. Informatie die heel belangrijk is. Denk daarbij ook eens aan het zakelijke, het juridische en het emotionele deel. De schrijvers hebben er rekening mee gehouden dat het boek zowel de professionele paardenbezitters zal aanspreken als de paardenliefhebber die op zoek gaat naar zijn eerste paard.
Als je een paard wil kopen of verkopen is het een aanrader dit boek als leidraad te gebruiken. Je zal zeer zeker minder kans lopen achteraf ‘verrast’ te worden bij de aankoop of verkoop van een paard.

Gratis downloaden
Gekoppeld aan het boek is er een gratis weblink, via die link kan je op een pagina komen waar je koop/verkoop- overeenkomsten kan downloaden. Om toegang te krijgen tot de site moet je het boek in huis halen. Via een unieke code die bij het boek geleverd wordt, krijg je toegang tot de site.

Een paard kopen
Het boek: Een paard verkopen

Wil jij met een gerust hart een paard kopen of verkopen? Waar moet je dan zeker op letten?


Prijs: €19,90


Klik hier om het boek in huis te halen


Inhoud:

Wensen
– Wat voor een paard zoek je?
– Beoordeling
– De combinatie
– De verkoper
– Achteraf

De keuze
– Tonen en bekijken
– Uitproberen, proefperiode
– Historie: prestatie paard
– Afstamming
– Historie: (stal)ondeugden
– Gezondheidshistorie
– Inzicht medicijnen en voeding

Keuring
– Type keuringen
– Wie keurt er?
– Gang van zaken

De deal
– Koopprijs
– Betaling
– Betaling op termijn

Wat erbij hoort
– Nadere afspraken
– Verplichtingen
– Afspraken over fok en nakomelingen
– Teruglevering en terugkoop

Bijzondere koop
– De veiling
– De paardenmarkt
– Internet
– Huurkoop en lease

Regels en regelingen
– Prijzengeld en sponsoring
– Meerwaarde en doorverkoop
– Geschillen
– Opties
– Koop en pers
– Voorwaarden en meer

De koopovereenkomsten
– Soorten overeenkomsten
– Rechtskeuze
– Opstellen en voorbeelden

Gegevens
– Verkoper
– Koper
– Tussenpersonn
– Paard

Bijlage
– De kosten
– Tips voor opnamen
– BTW
– De auteurs

Garantie
Dit boek vinden we een aanrader voor elke paardenliefhebber die een paard wil kopen of verkopen. Daarom willen we je onze niet-goed-geld-terug-garantie geven. Dus is het boek niet wat je ervan verwacht had? Stuur het dan, tot 100 dagen na aankoop, terug naar ons. Zodra we het ontvangen, storten we het aankoopbedrag terug op je rekening. Het boek moet dan natuurlijk wel in goede staat zijn