Tips:

Tip 1:
Boek: Monty Roberts Mijn trainingmethoden in woord en beeld
Door de jaren heen heeft Monty Roberts 170 gebaren ontwikkeld waarop paarden reageren; deze reacties gebruikt hij in zijn omgang met het paard en het toepassen van de door hemzelf ontwikkelde Join-up technieken.
Join-up was eigenlijk de naam die hij had gegeven aan het geweldloos omgaan met het paard. Later is het gebruikt om zijn techniek in het algemeen te benoemen.
Het is de bedoeling door middel van Join-up het vertrouwen van het paard op een natuurlijke manier te winnen. Voordat je dit kunt moet je natuurlijk wel het natuurlijke gedrag van een paard gaan begrijpen en gaan inzien hoe een paard onze lichaamstaal ziet. Je gaat inzien hoe een paard op menselijke gebaren reageert en hoe je dit dan weer kunt gebruiken in je training.

Klik hier om meer te lezen

Tip 2:
Maak kans op een GRATIS EBOOK

Wij druk bezig met de afwerking van een nieuw digitaal boek over veulens.

  • Heb jij een leuk verhaal van je veulen, met foto?
  • Heb je een filmpje over de geboorte van je veulen?
  • Ben jij een fokker die graag van de gelegenheid gebruik wil maken om wat extra in de aandacht te komen?
  • Ben jij een deskundige die nuttige informatie of tips heeft?


Stuur het me via het contactformulier door. Als jouw verhaal of informatie gebruikt wordt voor het ebook, ben jij één van de eersten die het ebook gratis ontvangt!

Zet er a.u.b. even voor de duidelijk bij dat het gaat om informatie dat gebruikt mag worden voor het ebook.

Boekentips: Maak kans op een mini-poster

Afgelopen week heb ik wat bijzondere aanbiedingen op de site gezet.

Het is echt de moeite waard om eens rond te kijken in de shop. Vooral bij het knopje diverse.

Van verschillende producten hebben we er nog maar een paar in huis. Vandaar dat ik ze nu niet op deze pagina aankondig. Zodra ze op zijn, verdwijnen ze van de site. Omdat we wat ruimte willen maken in ons magazijntje (lees: garage) heb ik op verschillende producten een mooie korting gegeven.

Het leuke is dat ik in Gent ook een bezoekje kreeg van Paula Collewijn. Paula heeft voor ons een keer een prachtig werk gemaakt. Wacht, ik zal het je laten zien. Als je hier klikt kom je op haar site en zie je de foto van onze huiskamer met het kunstwerk. Mooi werk, hè?

Nu heeft Paula me een paar, zeg maar, mini-posters gegeven. Als je nu een bestelling doet, maak je kans om er eentje in huis te halen.

Bekijk de posters door hier te klikken. 

Bij een aantal produkten krijg je zo’n gratis poster. Bij welke produkten? Je kan ze vinden als je wat rondkijkt in de shop.

Dus ….. bij alle artikelen met de vermelding GRATIS POSTER krijg je sowieso een poster. Bij alle andere artikelen maak je kans op een GRATIS POSTER.

Wist je dat?: Er bestaat ook een rusthuis voor paarden en pony’s

Michel Groenewegen leest ook met veel plezier de Paardentips Magazines, hij is bestuurslid van De Paardenkamp. De Paardenkamp is een rusthuis in Soest speciaal voor oude paarden en pony’s.

Samen met onze twee dochtertjes gingen we een kijkje nemen.

Je kan het verhaal lezen op de site: Klik hier om het te lezen

Hallo [%name%],

Ik heb dit gesprekje nog al eens gehad. Misschien heeft ze het niet begrepen of misschien hoort ze het graag nog een keer. ‘Papa’, vraagt mijn dochtertje van zes, ‘zijn wij rijk?’
Ja Lise, wij zijn rijk. Hebben we dan veel centjes? ‘Nee, schat.’ ‘Dat zou fijn zijn, maar dat is niet het belangrijkste.’ ‘Waarom zeg je dan dat we rijk zijn?’ Ik vertel mijn dochtertje dat papa zich rijk voelt, omdat hij blij is met de dingen die hij doet. Ik zie graag paardjes en mag erover schrijven en veel mensen vinden dat ook nog eens leuk. Ik heb mama, je zusje en jou. Ik kan vaak bij jullie zijn om te spelen en voor jullie te zorgen. We hebben opa en oma, vrienden, … en samen begint ze met me mee de dingen op te noemen die zij ook allemaal leuk vindt. Van het konijn, de pony, de paarden, de kippen, de juf, tot haar lievelingsknuffel. Ze lacht. Ik zie dat ze het heeft begrepen. Ze legt haar hoofdje tegen me aan en samen kijken we verder naar de tv. Ik voel me rijk!

Vaak hebben wij mensen de neiging ongelukkig te zijn over datgene wat we niet hebben en vergeten blij te zijn en te genieten van wat we wel hebben.
De media om ons heen maakt het er ook niet makkelijker op met al die negatieve berichtgevingen. We moeten allemaal zus of zo en als je leven dan niet in dat plaatje past…

Als je dit leest, dan is één ding zeker: je bent gek op paarden! Paarden maken je rijk of je nu zelf een paard hebt of niet. Geniet en laat je jouw momenten niet afnemen door welke berichtgeving dan ook.

Misschien zit je nog op school en droom je ervan ooit een eigen paard te hebben. Je zoekt elke mogelijkheid op om ook maar iets van paarden op te snuiven. Geniet ervan!

Misschien ben je iemand die op het hoogtepunt van zijn leven zit. Je hebt bereikt wat je wilde hebben. Je kijkt naar buiten en ziet je paard(en). Geniet ervan!

Misschien heb je juist even een pechdag, doe wat ik met mijn dochtertje deed, jij zal vast ook een heel lijstje met leuke dingen hebben. Geniet ervan!

Misschien… weet ik veel, je begrijpt me wel, hè?

Weet je wat je trouwens nog hebt? Een nieuw gratis Paardentips Magazine. Geniet ervan!

Groetjes en veel leesplezier
Rudi en Nanny
Paardentips magazine

 

P.s.: Klik hier dan zie je alvast de foto van de maand. Geniet ervan 😉


Op bezoek bij: Horse Expo

Als je het Paardentips Magazine regelmatig leest dan zal je wel weten dat we afgelopen weekend twee dagen op Flanders Horse Expo in Gent waren.

We stonden er om te helpen bij het promoten van Ros Magazine, waarvoor wij regelmatig een Vlaamse paardenpersoonlijkheid in de schijnwerpers mogen zetten via een artikel. Het was voor ons meteen een mooie gelegenheid om ons eigen digitaal magazine Paardentips te promoten. Er zijn dan ook heel wat foldertjes uitgedeeld die dagen! Dus mijn hoop is natuurlijk dat dit magazine nu door heel wat extra paardenliefhebbers gelezen zal worden. Want om eerlijk te zijn, wat deden onze benen en voeten pijn van het staan! Haha.

Nanny aan de stand van Ros

Het waren dus best vermoeiende dagen, maar toch kwamen Nanny en ik (Rudi) erg enthousiast thuis. We hebben namelijk ongelooflijk veel reacties gekregen van de Paardentippers die ons herkenden. Wat een lieve mensen allemaal! Het was net alsof we de meesten al jaren kenden. Er was een erg gezellige sfeer en Nanny en ik hebben ervan genoten. Fijn om op deze manier eens rechtstreeks contact te hebben en te zien wie er zo achter de schermen zitten.

Ik zei om te lachen tegen Nanny: ‘Het lijkt wel dat er hier ergens een nest Paardentippers zit, wat zijn het er veel!’

Ik hoop dat het niet te opschepperig overkomt, maar we zijn er gewoon super trots op!

P.s.: Ros magazine had wat versterking ingeroepen van twee dames. Ze zouden zich gaan aanmelden en Paardentips nu ook lezen. Dus Agnes en Monique, het was fijn met jullie kennis te maken! Nog bedankt voor de hulp. We hopen jullie vlug nog eens te ontmoeten, het was heel gezellig.

P.p.s.: Iemand zei dat hij even twijfelde of ik het was, ik had namelijk geen bril op. Hij geloofde maar niet dat ik die op de foto’s in Paardentips draag om er wat slimmer uit de zien 😉

Lezersverhaal: Paardengekte

Dit verhaal kregen we van een trotse mama:

Katrien (26-04-1993) was 18 maanden oud toen we haar paardengekte merkten. Je moet wel weten dat wij in de stad wonen en totaal geen dieren in de buurt hebben.
Ze wou toen al alleen met paarden spelen. Op haar 2de verjaardag kreeg ze een grote dure pluche “ezel” van haar meter. Ze pakte die vast en zei: “geen paad”. Want ze begon toen nog maar pas te praten! Ze heeft dat ding nooit meer bekeken!
Toen ze 2 jaar en 4 maanden was, is haar 7 jaar oudere zus, Joke (28-03-1986), begonnen met paardrijden. Natuurlijk ging voor haar de hemel open, want elke week naar die paarden gaan, was de max!
Af en toe gebruikte ik “het naar de paarden gaan” als drukkingsmiddel, want ze was soms een echt “katje”.

Klik hier om meer te lezen

Inhoud:

1. Boekentips: Maak kans op een mini-poster
2. Op bezoek bij: Horse Expo
3. Tip: Let op met de singel
4. Wist je dat?: Er bestaat ook een rusthuis voor paarden en pony’s
5. Lezersverhaal: Paardengekte

Tip: Let op met de singel

Zowel bij het zadel als bij het schoftje van een tuig bij het aangespannen rijden heb je een singel.

In beide gevallen is het belangrijk dat je erop let dat de huid onder de singel glad is. Als de huid dubbel zit, heb je kans op huidbeschadigingen. Je begrijpt dat dit ook pijn kan doen en dat je paard hierop kan reageren tijdens de rit.

Controleer daarom altijd even of de singel goed zit. Ook na het rijden, controleer je best even de huid.

Tip: Door, nadat je de singel vastgemaakt hebt, de voorbenen van het paard op te tillen en zachtjes naar voren te trekken, zorg je ervoor dat de huid recht getrokken wordt.
 
Let er ook op dat de singel schoon is, zand of haartjes kunnen gaan schuren tijdens het rijden en voor huidirritaties zorgen.

Typ-hier-de-titel

DVD’s Training van het reining paard
Reining voor zowel jonge als gevorderde paarden op een hele toegankelijke wijze en met groot respect voor het paard. Dit pakket bevat 2 dvd’s!
Klik hier om meer te lezen

Begrijp uw paard
Leer begrijpen hoe een paard zijn leven ervaart. Kennis die jou kan helpen bij het opbouwen van een duurzame relatie met je paard.
Klik hier om meer te lezen