[%name%], ben jij een goede leider voor je paard?

Paarden liegen nooit, als een paard graag bij je in de buurt wil zijn dan is dat alvast een goed teken.

Volgens de bekende Amerikaanse paardentrainer Mark Rashid zijn er twee soorten leiders. De bekende alphaleider, die de kudde domineert door middel van angst en intimidatie en de andere paarden onder controle houdt door te dreigen, te schoppen en te bijten.

Daarnaast heb je ook een heel ander type leider. Bij het bestuderen van grote kuddes paarden ontdekte Mark een type leider, de passieve leider, die betrouwbaar en duidelijk, maar vooral vriendelijk is. Deze passieve leider is nu juist het paard waar de andere leden van de kudde graag bij in de buurt willen zijn.

Als jij op basis van een vertrouwensrelatie met een paard wil samenwerken, dan kan je volgens Mark Rashid beter een passieve leider zijn dan een alphaleider.

Mark Rashid beschrijft in zijn nieuwe boek Paarden liegen nooit wat er nodig is om in de ogen van een paard zo’n passieve, goede leider te kunnen zijn.

Een boek dat, net zoals zijn vorige boeken, een makkelijk te lezen boek is dat je met plezier helemaal in één keer uitleest. Door middel van prachtige en ontroerende verhalen uit de praktijk deelt Rashid je zijn ervaring en laat hij je zien hoe en waarom jij de juiste invloed kan uitoefenen op het gedrag van een paard en daarmee een goede basis voor wederzijds vertrouwen kan leggen.

 

Dit paard luistert naar de naam Erin. Het is een stoere, koele, vriendelijke en betrouwbare merrie. Tenminste, voor mensen die eerlijk met haar omgaan. Degenen die proberen een alphaleider te zijn in de zin zoals Mark Rashid in het boek beschrijft, krijgen bij haar geen voet aan de grond. Wel van de grond, want mensen die haar hardhandig behandelen, of die hun angst proberen te maskeren door ruw gedrag kunnen getrakteerd worden op een rake trap.

Een passieve leider mag rekenen op haar volkomen toewijding!

 

Wie is Mark Rashid?

Mark Rashid woont in Estes Park, Colorado en is een internationaal gewaardeerde paardentrainer. Hij begon op zijn tiende te werken met paarden op de ranch van ‘de oude man’, die hem leerde te luisteren naar wat het paard probeert te zeggen. In de Amerikaanse tijdschriften Western Horseman en Western Horse verschenen verschillende artikeltjes geschreven door Mark. De voornaamste thema’s die hij beschrijft, gaan over het oplossen van problemen, denkend vanuit het standpunt van het paard en het oplossen van problemen door middel van commmunicatie in plaats van gebuik van geweld.

Mark reist de hele wereld rond om mensen via clinics inzicht te geven in zijn geweldloze manier van trainen.

Een passieve leider kan rekenen op een volkomen toewijding van het paard.

Het boek: Paarden liegen nooit

Een passieve leider kan rekenen op een volkomen toewijding van het paard


Prijs: €19,95

Klik hier om het boek in huis te halen

 

Garantie: Ook voor dit boek geven we je de niet-goed-geld-terug-garantie. Spreekt de omschrijving van dit boek je aan? Haal dan zonder twijfel dit boek in huis. Het is zeker de moeite waard. Als de inhoud je toch zou tegenvallen, mag je het boek tot 100 dagen na de aankoop terug sturen. Als we het boek in goede staat ontvangen, storten we het aankoopbedrag terug op je rekening.

 

P.s.: Mark Rashid zet vraagtekens bij de heersende overtuiging dat je een ‘alphaleider’ zou moeten zijn om met paarden te kunnen werken. Hij is ervan overtuigd dat het anders kan. Via verhalen uit de praktijk laat hij je zien hoe dit werkt.