Als jij een weide hebt die niet aan huis ligt en paarden die het gras op een ander wel heel erg lekker vinden, dan is een afspanning met stroomdraden geen overbodige luxe. Maar met een weide wat verder van huis is het soms een heel gedoe om je stroomapparaat aan de elektriciteit aan te sluiten.

Om een hele omleiding met verlengde stroomdraden te voorkomen, is een accu-apparaat in dit geval een heel geschikte oplossing. Normaal hoef je zo’n accu-apparaat maar om de drie weken op te laden. Als je zo’n accuvoeding dan ook kan combineren met een zonnepaneel ben je helemaal goed uitgerust en heb je er nog maar amper omkijken naar!

Schrikdraadapparatuur is bedoeld om als afschrikmiddel te dienen. De schok die afgegeven wordt bij aanraking door je paard (en mens) is ongevaarlijk, maar zorgt er wel voor dat je paard op de voor hem afgezette plaats blijft.


Wij kwamen op Flanders Horse Expo in contact met de mensen van Koltec. Zij lieten ons hun HS50 Hybride-solar apparaat zien. Een hele naam, hè? Eenvoudiger gezegd spreken we hier over een accu-apparaat met een zonnepaneel.

Nanny en ik zagen er meteen een ideale Paardentip in. Dit apparaat voldoet helemaal aan de Europese normen, in dit geval is dit de EN 60335-2-76 waardoor je het toestel met een gerust hart kan gebruiken.

De HS50 is een multifunctioneel accu-apparaat. Het wordt gevoed door een standaard bijgeleverde 12 Volt – 12 Ah accu. Door het zonnepaneel heb je geen omkijken naar het apparaat. Door de ingebouwde laadregelaar en accusaver is de accu beschermd tegen overladen en diepontlading.

Dit apparaat is ook heel geschikt om te gebruiken op verplaatsing, bijvoorbeeld als je met je paard ergens op een wedstrijd bent en hem ondertussen wat rust wil gunnen op een afgezet stukje grasland.

Dit apparaat is dus van het merk KOLTEC dat een Nederlands kwaliteitsproduct is dat voldoet aan alle moderne eisen van vandaag.

De HS50 Solar set:
Is met een topspanning van 8.200 volt en een laadernergie van 0,75 Joule en 2500 Volt en met max 0,5 joule bij 500 Ohm een sterk apparaat voor middelgrote weilanden. Het wordt geleverd met een 12 Volt accu, een 5 Watt zonnepaneel en een 15 Volt adapter.

                  

      Het apparaat is ook zonder zonnepaneel te gebruiken. Het wordt dan gevoed met de 12V-12ah accu. Als de accu volgeladen is, werkt hij ongeveer 3 weken zonder bijladen. Met de adapter die je erbij krijgt, kan je het apparaat heel makkelijk opladen. Tijdens het laden kan het apparaat eventueel gewoon aangsloten blijven aan je omheining (indien mogelijk natuurlijk). Het apparaat fuctioneert in dit geval als netstroomapparaat. Dus als apparaat dat je gewoon met een stekker in het stopcontact steekt om het te laten werken.
De ingebouwde laadregelaar en accubeschermer beschermen de accu tegen overladen en diepontlading waardoor deze zou kunnen beschadigen.

Als je de HS50 met zonnepaneel  van 5 Watt het hele jaar door gebruikt, kan het zijn dat je in de donkere wintermaanden wat capaciteit mist om de accu geladen te houden. Het zou kunnen dat je dan nog even moet bijladen via de adapter die je erbij krijgt.

Je kan dit oplossen door in plaats van het 5 Watt zonnepaneel een 10 Watt paneel te gebruiken. Het accu-apparaat zal dan 100 euro meer kosten.

Volgens de man die ik sprak, is de 5 Watt versie het meest verkochte toestel en hebben de gebruikers er geen moeite mee om het toestel in de winter wat extra in de gaten te houden en eventueel bij te laden.

Prijs:
De HS50 solar set bestaat uit de volgende onderdelen:
– HS50 hybride accu-apparaat €299,95
– 5 Watt zonnepaneel €99,95
– Laadadapter (15 Volt wisselspanning) €19,95
– Gel-accu (12 Volt – 12 Ah) €49,95

Dit geeft een totaalprijs van  €469,80. Maar via Paardentips Magazine haal je deze complete set in huis voor €399,00 i.p.v. €469,80.

Normaal €469,80 nu via Paardentips €399,00

Klik hier om het schrikdraadapparaat inclusief zonnepaneel, adapter en accu in huis te halen.

Als lezer van Paardentips hoef je geen verzendkosten te betalen.

Meer over de fabrikant

KOLTEC is de enige Nederlandse producent van materialen voor schrikdraad en afrasteringsmaterialen. Met meer dan zestig jaar gespecialiseerde schrikdraad en afrastering ervaring en het in eigen beheer produceren van de benodigde onderdelen zijn ze in staat degelijke en betrouwbare schrikdraadapparaten te leveren.

Service en garantie

De fabrikant aan het woord: Alle apparatuur wordt zorgvuldig en met zorg geproduceerd. We geven daarom op al onze apparatuur 2 jaar garantie. Als om wat voor reden dan ook een schrikdraadapparaat het begeeft, dan staat onze serviceafdeling voor u klaar om dit vakkundig en snel te repareren. Ook voor de nalevering van onderdelen kunt altijd bij ons terecht. Ook defecte componenten op printplaten worden door ons gerepareerd en/of vervangen. Koltec schrikdraad moet een effectieve afrastering zijn.