Hallo allebei,

Ik kreeg vanmorgend het Zzimply pakketje aan de deur. Perfect prima, als steeds. Aangezien ik vanmiddag bij jullie in de buurt was, dacht ik, “ik ga eens kijken waar die paardentips vandaan komen”. Ik stond daar in de Lorkstraat, ik verwachtte een winkel, maar niks te zien, afgezien van de mooie zwarte fries (denk ik) die ik vanachter zag staan.

Maar eigenlijk “TO THE POINT”: in het Zzimply pakket zitten drie dingen, maar nergens één of andere handleiding waar alles voor dient. Dat zou toch wel handig zijn, denk ik. Wat doe ik met die roller … ik heb ook zoiets, maar daar dient het niet voor denk ik … ? De spuitbus is duidelijk maar wat met die gel … in de manen, onder de ogen ….. rara een beetje.

Groetjes,

Jean Claude

 

Nadat ik dit mailtje in onze mailbox vond, vroeg ik Jean Claude of ik het mocht gebruiken voor het magazine. Misschien zijn er immers nog wel meer lezers die zich afvragen waar die roller en die gel goed voor zijn.

Even voor de mensen die nog niet weten waar we het over hebben:

 

Zzimply is een dazen- en vliegenweermiddel.

De meesten onder ons kennen wel de middeltjes in een sprayflacon. Hiermee kan je het vliegenweermiddel makkelijk en gelijkmatig over de huid van je paard vernevelen. Nadeel van de sprayflacon is dat je er het hoofd van het paard niet mee kan behandelen, omdat het dan ook in de ogen en de neus terecht komt en dat kan irriteren. Vroeger spoot ik (Nanny) het spul dan op mijn handen en verdeelde ik het zo wat op het hoofd, maar daar is nu dus wat makkelijkers op gevonden!

 

Met de gel en met de roller kan je ook de gevoelige plaatsen rondom de ogen en de neus insmeren. Ja, ik hoor je denken: wanneer dan de roller en wanneer de gel? Ik heb er geen voorschrift of handleiding voor kunnen vinden, dus ik vertel je uit eigen ervaring.

 

De gel gebruiken wij als we het bos in gaan om het hoofd heel goed mee in te smeren. Ook de hals smeren we nog extra in. Ik heb het idee dat je dan een ‘dikkere laag’ krijgt dan met sprayen en dat het dus ook extra lang werkt. De roller neem ik mee voor onderweg. Als Jorrit (ons paard) na een tijdje nogal zweet op zijn hoofd, smeer ik deze opnieuw in met de roller. Ik gebruik de roller ook voor mezelf, aangezien ik mega-bulten krijg van een dazensteek. Als ik thuis rijd of als de paarden buiten staan, gebruik ik ook de roller voor het hoofd (van onze paarden) i.p.v. de gel.

Wil je nog  wat meer lezen over deze producten? Klik dan hier


Groetjes Nanny
Paardentips Magazine

Oh ja, ook de groetjes van Rudi natuurlijk en …

… volgende week weer een nieuw nummer van Paardentips Magazine in je mailbox 😉


Ps.: Op vraag van tevreden gebruikers nu ook via ons de Refill (2,5liter) verkrijgbaar Klik hier voor meer info