Dan is dit boek met 101 oefeningen om uit te kiezen de juiste keuze!

Het trainen van het paard is essentieel voor elke vorm van paardensport. Daarom is het voor de vorderingen van zowel paard als ruiter van belang dit goed te doen.

‘101 Trainingsoefeningen voor paard en ruiter’ is een boek met oefeningen voor ruiters die hun eigen vaardigheden en die van hun paard willen verbeteren.

Of het nu gaat om het beter voor elkaar krijgen van de balans van het paard, om meer impuls te krijgen, of om zijgangen onder de knie te krijgen, de helder gepresenteerde oefeningen in dit boek bevatten alle informatie die nodig is om de oefening correct uit te voeren, veel voorkomende fouten te herkennen en te leren deze te corrigeren.
De oefeningen worden geïllustreerd met tekeningen als een plattegrond en met aanwijzingen die de juiste hulpen van de ruiter benadrukken.

Experts uit de paardensport laten hun favoriete oefeningen zien en geven waardevolle tips en adviezen.

  • Met oefeningen voor elk niveau, van beginnend tot ZZ-Licht-niveau
  • Duidelijke schema’s en illustraties
  • Favoriete trainingsoefeningen van experts uit de paardensport, waaronder Pippa Funnell, Richard Davison en Mary King
  • Samengesteld in overleg met oud-international eventing Andrew Day

Klik hier om het boek in huis te halen

Over de schrijver:
Jaki Bell was jarenlang hoofdredacteur van het tijdschrift Horse. Tegenwoordig is zij freelance paardensportjournalist. Dit is haar eerste boek.
Andrew Day is een oud-international en docent bij ‘Training the Teachers of Tomorrow Trust’ (TTT). Hij geeft clinics aan ruiters van elk niveau, van beginner tot Grand Prix.

Lezer over het boek:

De titel letterlijk nemen is terecht: Britse hippische experts als Lassetter, King, Davison, Murray, Dixon en anderen geven dressuuroefeningen voor de 20 x 40 dressuurrijbaan. Per bladzijde zijn oefeningen genummerd en gedetailleerd uitgewerkt met niveau-steraanduiding, doel, rij- en controle-aanwijzingen, vervolgsuggesties en soms extra tips, hulpaanwijzingen of bonusoefeningen. Op de rechterpagina is steeds groot het rijbaanfiguur (in zwart-wit) getekend met een schematisch paardje. Ook wordt er aandacht besteed aan problemen. In oplopend niveau, van beginnend tot zeer zwaar, worden deelonderwerpen behandeld waaronder o.a. ritme, balans, impuls; soepel en recht; gelijkzijdig- en behendigheid; de galop en ‘los van de grond’. De praktische oefeningen zijn direct uitvoerbaar met het eigen paard. Een instructief boek voor de paardeneigenaar die serieus met de sport bezig is. Ook waardevol als probleemoplossend naslagwerk.

G. Koops

Over het boek
Auteur Jaki Bell
Illustrator Ethan Danielson
Overige betrokkenen Richard Davison , Ethan Danielson , Sandra Nieuwendijk
Soort Met illustraties
Taal Nederlands
Vertaald door Sandra Nieuwendijk, Claartje Andel
Oorspronkelijke titel:101 Schooling Excercises For Horse&Rider
Afmetingen 22x286x225 mm
Gewicht 1154.0 gr
Aantal pagina’s 224
Druk Heruitgave

Prijs € 24,50
Klik hier om het boek in huis te halen

Bestelling: Indien op voorraad en tijdens werkdagen voor 17:00 uur besteld dit boek morgen al in huis!