Voorkom rugproblemen en aandoeningen aan de hals van het paard!

Een paard dat zogenaamd vervelend is, kan hiervoor een reden hebben. Pijn is een grote oorzaak van weerstand tijdens het paardrijden. Het blijkt dat steeds meer paarden pijn in de rug en hals hebben. De reden hiervoor zou de manier zijn waarop er omgegaan wordt met het paard.
Natuurlijk willen wij allemaal het beste voor ons paard en zullen we er alles aan doen om problemen te voorkomen. Zeker als we er zelf iets aan kunnen doen. Drs Krijn van Muiswinkel geeft je in een boek een duidelijk beeld over wat er mis kan zijn en waarom. Nog belangrijker, hoe je eventuele problemen kan voorkomen.

Voor wie het beste voor heeft met zijn paard is dit boek een echte aanrader.Heel geschikt voor de paardenliefhebber die meer wil leren over het welzijn van paarden!

Steeds meer paarden kampen met rugproblemen. Aandoeningen aan de hals en rug zijn van grote invloed op het gebruik. Ernstige blessures in dit gebied kunnen ervoor zorgen dat een paard ongeschikt wordt om te berijden of aangespannen te gebruiken. Omdat dit steeds vaker voorkomt, staat het ook erg in de belangstelling.
Hoe komt het toch dat dierenartsen tegenwoordig veel meer hals- en rugproblemen zien dan vroeger? Ik denk dat de manier waarop een paard tegenwoordig wordt gebruikt daarvan de hoofdreden is. Natuurlijk zijn er ook betere diagnosetechnieken, dus misschien kwam het vroeger wel voor, maar kregen we het minder goed in beeld. Dat neemt niet weg dat rugklachten in het verleden minder vaak een probleem vormden, terwijl de fokkerij toen nog niet zo selectief bezig was en er meer paarden waren met kwetsbare, lange ruggen.

Er gaan paarden ‘stuk’ doordat ze op een verkeerde manier worden gehouden en gebruikt. Gelukkig zijn paardenhouders tegenwoordig wel eerder geneigd een paard dat niet ‘wil’ door een dierenarts te laten onderzoeken of daar misschien een lichamelijke oorzaak voor is. Een goede zaak, dat voorkomt paardenleed. Stevig aanpakken, zonder dat je zeker weet of hij niet ergens pijn heeft, is niet verstandig.

De bedoeling van dit boek is duidelijke uitleg te geven van de problemen en vooral het voorkomen daarvan. Bijna veertig jaar veterinaire ervaring heeft een royale hoeveelheid kennis opgeleverd die ik graag met u wil delen. Waar nodig hebben collega´s van Dierenkliniek Emmeloord de informatie aangevuld, zodat u een zo compleet mogelijk beeld krijgt.
Drs. Krijn van Muiswinkel

Over de schrijver
Jarenlang was Krijn van Muiswinkelonlosmakelijk verbonden met Dierenkliniek Emmeloord. In september 2010 nam hij afscheid. Bijna veertig jaar veterinaire ervaring heeft een onschatbare hoeveelheid veterinaire kennis opgeleverd die hij graag wil delen. Steeds meer paarden hebben te kampen met hals- en rugproblemen. Deze aandoeningen zijn van grote invloed op het gebruik. In dit boek, opgetekend door Tessa van Daalen, wordt op begrijpelijke wijze uitgelegd hoe de hals en de rug van een paard anatomisch in elkaar zit, wat er mis kan gaan en hoe je dat eventueel kunt voorkomen of behandelen.

Over het boek
Auteur: Tessa van Daalen , Krijn van Muiswinkel
Redactie: Tiny Tati-Kuiper
Illustrator: Ron de Haer, Lonneke Ruesink
Soort: met illustraties
Taal: Nederlands
Afmetingen: 11x241x170 mm
Gewicht:445 gr

Van hoofd tot staart
Hals- en rugproblemen bij paarden


Prijs € 19,95

Klik hier om het boek in huis te halen

Bestelling wordt verwerkt via Bol .com. Tijdens werkdagen besteld binnen 1 à 2 dagen in huis. Tenzij anders vermeld.