Een van de grote angsten die de meesten van ons hebben, is dat ze bij een val met een voet in de stijgbeugel blijven hangen en zo over de grond meegesleurd worden door hun paard. Jammer genoeg is het een nachtmerrie die heel dicht bij kan komen tijdens een rit te paard. Of je nu in de manege bent of een buitenrit maakt.

Een lezeres van Paardentips Magazine vertelde ons een tijd terug dat er speciale veilige stijgbeugels bestaan en of we er zeker eens naar wilden kijken. Nanny (mijn vrouw) heeft er daarna meteen een paar in huis gehaald en is er erg tevreden over.

Je hebt bij deze bijzondere beugel net zoveel ‘houvast’ als bij gesloten stijgbeugels. Het is een halfopen stijgbeugel die door zijn speciale vorm voorkomt dat de voet van een ruiter in de beugel blijft hangen na een val en hierdoor meegesleurd wordt naast het paard.

De stijgbeugel blijft met de open kant altijd dwars op de buik van het paard hangen, waardoor je heel makkelijk je voet in en uit de beugel kan halen tijdens het rijden. Door zijn speciale vorm blijft een ruiter na een val niet is de stijgbeugel hangen met een voet en bevordert de beugel tijdens het rijden ook nog eens een goede beenligging. De beugel geeft door het rubberen zooltje een extra goede grip voor de ruitervoet.

Deze speciale veiligheidsstijgbeugels zijn meteen ook een fijn idee voor de ouders onder ons, die trots maar toch een beetje angstig naar de lessen kijken van hun jonge spruit. Voor een kleine investering neem je heel wat risico weg. Zelfs als je geen eigen zadel hebt (bv. manegeles) is het de moeite waard om de beugels in huis te halen. Een beugel is vlug verwisseld en je voelt je meteen een stuk veiliger. Een waardevolle investering.

 

Het zijn veiligheidsbeugels die door hun mooie design, dus naast veiligheid, meteen een leuk extraatje geven als je graag goed voor de dag komt met je paard.

 

Je collega ruiters zullen ze zeker opmerken.

Enkele veel gehoorde reacties op de veiligheidsstijgbeugels:

  • ik kan mijn voeten nu makkelijker stilhouden,
  • het ziet er mooier uit omdat de beugelriem niet meer gedraaid zit,
  • ik houd mijn voet nu makkelijker in de lengterichting van het paard omdat de beugel al zo hangt,
  • als ik mijn beugel kwijt ben, hoef ik nu alleen maar mijn been van achter naar voren langs mijn paard te bewegen,
  • ik voel me veiliger en kan daardoor meer ontspannen paardrijden.

Je kan de veiligheidsbeugels nu ook via ons in huis kan halen.

De set ontvang je in een doosje waardoor het meteen ook heel geschikt is om als cadeau weg te geven.

Prijs normaal: €119,95 Nu: €89,95
Klik hier om de stijgbeugels in huis te halen

Ook de profs zijn al overtuigd van het nut van deze stijgbeugels
Deze stijgbeugels worden o.a. gebruikt door Nederlands kampioen dressuur pony’s . Australies kampioen paarden FIA en Nieuw Zeelands kampioen Rijpaard.

Tip: Neem geen risico’s door ‘veiligheidbeugels’ te gebruiken waar vaak goedkopere legeringen van metalen zijn gebruikt.

Materiaal van deze stijbeugels:
Door het gebruik van hoogwaardig roestvrij edelstaal en duurzaam rubber is de beugel van een zeer goede kwaliteit, dus extra veilig, en heeft het daarnaast ook nog eens een ideaal gewicht!