Hallo [%name%],

Het is niet altijd even makkelijk om er de lol in te houden als je paard voor de zoveelste keer niet wil blijven stilstaan, je kopstoten geeft of snel schrikt tijdens het rijden. Als ruiter heb je een ideaal beeld voor ogen, dit is je droom, het zou geweldig zijn als jij en je paard het samen op deze manier deden.


Het zou inderdaad mooi zijn als jij dat ideaalbeeld in overeenstemming kan brengen met de praktijk. Richard Maxwell, een succesvol trainer, zegt dat het best kan voorkomen dat een paard dingen doet die je hem eigenlijk liever niet ziet doen. Hij zegt dat het belangrijk is dat het paard zich concentreert op de ruiter en niet op de omgeving. Daarvoor moet je werken aan een onderlinge relatie.

‘Max’ blijft zich verbazen over wat mensen soms toelaten van hun paarden en vindt het dan ook niet gek dat ze hierdoor in de problemen komen. Een goede band en vertrouwen hebben in elkaar is prima, maar daar mag het volgens hem niet bij stoppen. Je mag gerust van je paard eisen dat hij zich voor een bepaalde tijd concentreert. Paarden leren van belonen en niet van het straffen, dus als je dit op een goede manier aanpakt zal het paard er helemaal geen probleem mee hebben. Als er maar sprake is van een gezond respect voor elkaar.


Jouw houding ten opzichte van je paard moet goed zijn. Zelfverzekerd in het zadel zitten, geeft een beter resultaat. Richard Maxwell, die ook deskundig is op het gebied van paardengedrag, helpt je via het boek ‘Optimaal paarden trainen’ een heel eind op weg.


Maxwell geeft je advies en deelt inzichten die je helpen om te rijden op een paard dat respect voor je heeft en zich concentreert op wat jij van hem verwacht.

Je wordt méér dan een ruiter, je wordt een trainer.

Je gaat op een paardvriendelijke manier communiceren met je paard waardoor hij beter reageert. Hij maakt een combinatie van de traditionele training met delen uit de nieuwe methodes, zoals die van Monty Roberts.

Op welke manier kan dit boek je helpen meer uit je paard te halen?

 • Het boek laat je inzien dat er meer nodig is dan de rijvaardigheid die je al bezit. Je moet grenzen stellen en een vriendschap met je paard opbouwen. Hierdoor voorkom je ‘wangedrag’.
 • Je ziet het belang van grondwerk, zo bereik je meer dan enkel trainen onder het zadel.
 • Je krijgt tien belangrijke trainingsprincipes die je inzicht vergroten.
 • Je leert inzien welke je juiste instelling is als trainer. Waar moet je aan voldoen.
 • Je leert regels die goed zijn om te weten bij het samenstellen van je eigen trainingsboek. Het is namelijk heel nuttig om de vorderingen die je maakt ook op papier te noteren.
 • Je leert welke regels noodzakelijk zijn. Stel strenge grondregels op en hou je aan de regels.
 • Je vergroot je inzicht in hoe paarden leren en hoe jij daar je voordeel mee kan doen.
 • Je leert manieren om je paard juist te corrigeren Jij moet je paard met respect behandelen, maar dat moet ook wederzijds zijn. Om hem dit duidelijk te maken, heeft hij ook wel eens een correctie nodig.
 • Je leest hoe jouw instelling invloed heeft op de fysieke, mentale en emotionele gezondheid.
 • Je gaat zien hoe jij je rijprestaties met behulp van grondwerk kan verbeteren.
 • Je leest over hoe het paardenbrein werkt.
 • Je leert oefeningen die je paard helpen met leren.
 • Je leest hoe jij ervoor kan zorgen dat je paard geconcentreerd blijft, zelfs in moeilijke situaties.
 • Je leert hoe jij je kracht, balans en coördinatie blijft verbeteren en zo je ruiterschap verbetert.
 • Je leert belangrijke oefeningen die je helpen vooruit te komen en je helpen bij het oplossen van problemen.

Optimaal paarden trainen

In dit boek ook praktijkvoorbeelden van de besproken technieken. Stap voor stap lees je over hoe jij je paard goed kan trainen terwijl jij daarbij ook rekening houdt met het karakter van je paard en dat van jezelf.

Prijs:
€24,50

Nu voor €14,95
Klik hier om het boek in huis te halen

 


Inhoud
Hoofdstuk 1
Doelstellingen en grondbeginselen
Hoofdstuk 2
De instelling van de trainer
Hoofdstuk 3
De basis leggen
Hoofdstuk 4
De geleerde technieken toepassen en verbeteren
Hoofdstuk 5
Vooruitgang, problemen en oplossingen

Over de schrijver
Richard Maxwell is een bekende en gerespecteerde deskundige op het gebied van paardengedrag. Eerder schreef hij al twee andere boeken waaronder het succesvolle Van veulen tot rijpaard. ‘Max’ reist de hele wereld over om zijn effectieve trainingsmethode te demonstreren. Al twintig jaar werkt hij met paarden van alle soorten, maten en karakters en elk van hen heeft op zijn eigen wijze geholpen bij het verkrijgen van de inzichten die in dit boek te vinden zijn.

Garantie:
Als deze bespreking je nu al bevalt, dan durven we je onze niet-goed-geld-terug-garantie te geven. Het boek zal je bevallen, maar moest het bij ontvangst om welke reden dan ook niet voldoen aan je verwachting dan stuur je het gewoon terug. Dit mag je zelfs doen tot 100 dagen na aankoop! Als we het boek in goede staat terug ontvangen storten we het aankoopbedrag terug op je rekening

Volgende week ontvang je weer een nieuw Paardentips Magazine.

Groetjes Rudi en Nanny
Paardentips Magazine