Leer de paardentaal van Monty Roberts

Hallo [% name %],

Had je in het laatste magazine onze boekentip nog gelezen? Het gaat over een nieuw boek over Monty Roberts. Het is zo geschreven dat ook kinderen het kunnen begrijpen en toepassen bij paarden.

Wie is Monty Roberts? Of beter gezegd: wie kent Monty Roberts tegenwoordig niet?

Bij de paardenliefhebbers zullen er maar een handje vol zijn die hem niet kennen. Monty Roberts word in de pers vaak paardenfluisteraar genoemd, maar zelf wordt hij liever omschreven als een man die naar paarden luistert.

Zijn verhaal en methode zijn zo goed ontvangen in de wereld, dat hij op financieel gebied lekker achterover in de stoel zou kunnen gaan zitten om voor de rest van zijn leven te niksen.
Voorbeeld: Van zijn boek ‘The man who listens to Horses’ zijn bijna 5 miljoen exemplaren verkocht! Hij heeft zelfs meerdere bestsellers geschreven. Maar dit deel vindt Monty een leuke bijkomstigheid. Hij heeft, naar eigen zeggen, een doel met de informatie uit zijn boeken, daar gaat hij voor.

Monty Roberts, ondertussen 73 jaar oud, reist daarom nog steeds de hele wereld rond om zijn kennis te delen met wie het wil horen.


Het doel van Monty Roberts is een verschil te maken in deze wereld. Zijn grote wens is dat als hij er niet meer is, hij door zijn leven heen een dusdanige invloed heeft gehad dat de wereld voor paard en mens een stuk verbeterd is.


Paardentaal
Monty Robert zoekt naar wat voor het paard te begrijpen is. Hij kijkt naar hoe wij dit het paard op een vriendelijke en verstaanbare wijze kunnen duidelijk maken. Hij vertelt hierover zodat je zelf leert dit zo te brengen dat het paard het graag voor je doet. Paardenfluisteren noemen ze dit ook wel eens. Monty Roberts heeft menig maal laten zien dat dit een kunst is die hij onder de knie heeft. Hij brengt deze kennis op zo’n manier over dat anderen er samen met hun paarden beter van worden.


Boek Paardenfluisteren.
 
Leer de paardentaal van Monty Roberts.

Er is nu een nieuw boek verschenen over het leven van Monty Roberts. De titel Paardenfluisteren, leer de taal van Monty Roberts.

Dit boek beschrijft het verhaal van Monty Roberts, van hoe hij als 3-jarige al met het paard ronddraafde en galoppeerde tot het punt dat de wereld hem leerde kennen als de paardenfluisteraar.


Je leest niet alleen zijn levensverhaal, maar ook staat er een praktijkgedeelte in het boek met oefeningen. Oefeningen waarmee je zelf met de methode van Monty Roberts aan de slag kan. Je leert hoe je veilig en vol afwisseling kunt werken met je paard en hoe ook jij een goede ‘kuddeleider’ kunt zijn.


Het bijzondere aan dit boek is dat het bewerkt is voor kinderen. Dus via dit boek kan je kinderen de beste basis meegeven voor de juiste omgang met paarden.


Monty Roberts zegt zelf over dit boek:
Misschien is er wel een kind dat dit boek leest en de paardentaal beter leert spreken dan deze oude cowboy. Wat zou ik dat fijn vinden.’

Een boek dat lekker makkelijk leest en waar kinderen meteen wat van bijleren. Dus als je mij (Rudi) vraagt naar een leuk boek voor een kind, dan kan ik dit boek aanraden.


De Nederlandse amazone Imke Schellekens-Bartels zegt over dit boek:
‘Ik heb zelden zo’n paardenman als Monty Roberts ontmoet. Dit boek vol illustraties is een aanrader voor elke jeugdige paardenliefhebber.’

Maar toegeven: ook al ben je niet meer zo ‘jeugdig’, je zal (net al ik) niet kunnen nalaten om het ook te lezen.
 

Garantie
We zijn ervan overtuigd dat dit boek een leuke verrassing is voor elk kind dat gek is op paarden. Daarom willen we je ook op dit boek onze niet-goed-geld-terug-garantie geven. Dus is het boek niet wat je ervan verwacht had? Stuur het dan, tot 100 dagen na aankoop, terug naar ons. Zodra we het ontvangen, storten we het aankoopbedrag terug op je rekening. Het boek moet dan natuurlijk wel in goede staat zijn.Inhoud

Deel 1: De jongen die naar paarden luistert


Hoofdstuk 1
Waarin Monty ontdekt dat hij meer vertrouwen heeft in paarden dan in zijn vader.


Hoofdstuk 2
Waarin Monty met zijn paard Brownie op de trein stapt.


Hoofdstuk 3
Waarin Monty de paardentaal ontdekt en voor gek wordt verklaard.


Hoofdstuk 4
Waarin Monty eigen baas wordt en met een meisje fluistert.


Hoofdstuk 5
Waarin Monty een groot acteur ontmoet en af en toe een pruik draagt.
 

Hoofdstuk 6
Waarin Monty werkt als een paard en een oude bekende op bezoek krijgt.


Hoofdstuk 7
Waarin een oud hert en een koningin wel geloven dat Monty de paardentaal spreekt.


Hoofdstuk 8
Waarin een wilde mustang zijn vrijheid opgeeft voor Monty.
 

Deel 2: Tips van Annemarie


Wie is Annemarie van der Toorn?
 

1. Veilig omgaan met je paard
2. Wedstrijdrijden zonder stress
3. Een goed gesprek voeren met je paard
4. Grondwerk
5. Maak van je paard een filmster
6. Sturen vanaf de grond
7. Masseren


Een heel nuttig boek voor je kinderen, maar ook voor jezelf...

Prijs: €14,95
Verzendkosten: €1,95
Klik hier om het boek in huis te halen

Veel plezier bij het lezen van dit boek 😉

Groetjes Rudi en Nanny
Paardentips Magazine
P.s.: Heb je zin in makkelijk te volgen leesvoer zonder allerlei moeilijke termen? Dan koop je dit boek toch gewoon lekker voor jezelf!

P.p.s.: Volgende week ontvang je het nieuwste nummer van Paardentips Magazine in je mailbox. We doen ons best om er weer wat leuks van te maken. Tot dan!