Hallo [%name%],

We lezen overal dat Westernrijden zo in de lift zit, maar ga maar eens op zoek naar een leuk Nederlandstalig boek over dit onderwerp!
Vandaar dat er nu verschillende lezers even rechtop zullen gaan zitten om niks te missen van het volgende.

Er is een nieuw boek uit!
Het boek Westernrijden voor jong en oud

‘Westernrijden voor jong en oud’ geeft je een compleet beeld van wat westernrijden is.

Prijs: €19,95 
Klik hier om het boek in huis te halen


In dit boek wordt je verteld over de Amerikaanse paardenrassen Quarter, Paint en Appaloosa. Je krijgt uitleg over de rijbenodigdheden voor ruiter en paard. Denk hierbij voor de cowboy aan de cowboyhoed, de buckle, de jeans, de boots en de sporen. Voor het paard een speciaal cowboy- of westernzadel en bijzondere hoofdstellen.

Je krijgt ook uitleg over algemene omgangsvormen tussen ruiter en paard, het op- en afzadelen van een westernpaard, het op- en afstijgen en de zithouding van de cowboy.

Het is dus niet meteen een trainingsboek maar duidelijk een informatief boek.

Tenslotte wordt er informatie gegeven over het rijden op een westernpaard en worden de wedstrijdonderdelen Halter, Showmanship at Halter, Western Pleasure, Western Horsemanship, Trail, Reining, Hunter under Saddle, Barrel Racing, Pole Bending, Cutting, Working Cow Horse en Team Penning uitgelegd.

Het boek ‘Westernrijden voor jong en oud’ heeft 80 pagina’s met prachtige kleuren foto’s en een makkelijk te lezen tekst.

 

      


Het boek is geschreven voor zowel ervaren als onervaren (western)ruiters. Kortom, een ‘must have’ voor iedere paardenliefhebber…

Deze reacties kreeg de schrijfster ondertussen al van mensen die het boek in huis hebben:

“Hoi, wat een PRACHTIG, mooi en leerzaam boek heb je geschreven! Een genot om te lezen!” Angelique

 

“Ik heb het boek ontvangen hoor. Hij is super mooi geworden. Succes met de verkoop, maar dat zal vast wel lukken!” Siny, Den Burg (Texel)

“Even mijn complimenten doorgeven. Het boek vind ik prettig om te lezen. Het leest lekker vlot, is duidelijk en er staan mooie foto’s in…” Rita, Oldebroek

“Dit boek is niet alleen erg leerzaam voor westernrijders, maar voor iedereen die om paarden geeft. Esther de Vries deelt in dit boek haar ervaringen door middel van vlot geschreven teksten en veel duidelijke plaatjes, echt een pré. Mocht je ooit van plan zijn om te gaan westernrijden, dan moet je zeker dit fraai uitziende boek lezen. Ik persoonlijk hoop ook op een pocketuitgave met tips, een soort 1e hulp bij jonge paarden.” Hilly Bobbink, Voorst “Gefeliciteerd! Ik vind het een onwijs mooi, gaaf, maar vooral ‘leesbaar’ boek geworden! Ook de foto’s, mooi gedaan

Wat heb je nog meer in petto voor de toekomst…?” Vera, Wateringen


Over de schrijfster:
Esther de Vries (1970) is gek op paarden en pony’s sinds ze op haar benen kan staan. Haar hele leven draait om paarden. Al op jonge leeftijd had ze een eigen trainings- en handelsstal, die in het teken van springen stond. In 1989 is Esther geselecteerd geweest voor het Nederlandse junioren springteam.

Vanwege haar studies moest ze 8 jaren zonder paarden, maar haar liefde voor het paard stak de kop weer op toen ze in 1999 bij Best Western in Echten verliefd werd op de zwart-witte painthengst RR Black Britches. (Met dit paard behaalde zij onder andere de Europese titel APHA Open Reining senior en boekte diverse nationale- en internationale successen.) De afgelopen 7 jaren stonden in het teken van de westernsport, waarbij Esther haar speciale interesse uitgaat naar het trainen van jonge paarden en de discipline reining. Het aanrijden van jonge paarden is een van Esthers belangrijkste activiteiten. Andere zaken zijn het trainen van westernpaarden, het oplossen van problemen bij ‘probleempaarden’, begeleiding, het geven van trainingen en demonstraties en het oplossen van trailer-laad-problemen.

 

Garantie
Ook voor dit boek geven we je onze niet-goed-geld-terug-garantie! Spreekt deze tekst je aan, neem dan zonder risico het boek in huis. Moest het je om welke reden dan ook toch niet bevallen, stuur het dan gewoon binnen 100 dagen na aankoop naar ons terug. Als we het boek in goede staat ontvangen, storten we het aankoopbedrag terug op je rekening.

Klik hier om het boek in huis te halen

Ik begrijp dat iemand die al betrokken is in de Western Sport niet hoeft na te denken. Maar ook voor de andere paardenliefhebbers is het een leuk boek om in huis te halen.

 

Groetjes en tot het volgende magazine!

Rudi en Nanny
Paardentips Magazine