Nanny loopt al twee dagen rond met een boek. Zodra we ’s avonds even kunnen gaan zitten of zelfs in bad zit ze in het verhaal. Af en toe komt haar hoofd even boven het boek uit en dan zegt ze zoiets als: “Deze moet je straks ook lezen, Rudi! Echt een leuk boek!” Of: “Goh, dit is echt gebeurd! Net een sprookjesverhaal, maar dan echt!”

Ook schrijfster Elisabeth Letts, die al heel haar leven gefascineerd is door de ruitersport, vond het verhaal prachtig. Elisabeth rijdt zelf graag paard en wordt zoals zovele paardenliefhebbers meteen aangetrokken als ze ook maar iets over paarden ziet. Zo kwam ze een foto tegen van Harry de Leyer en zijn paard Snowman. Ze wilde er meer over weten en kwam bij haar zoektocht uit bij een bijzonder verhaal. Ze vond het zo leuk dat ze besloot er een boek over te schrijven. Het is duidelijk dat het haar gelukt is om het op de juiste manier te verwoorden, want wie begint met lezen kan er bijna niet mee stoppen. Dus voor wie er de tijd voor kan nemen … een boek dat je in één keer wil uitlezen. Voor de anderen, vol spanning volhouden tot je er weer even voor kan gaan zitten. Haha.

Het verhaal gaat over de Brabantse Harry de Leyer, die na de oorlog met zijn vrouw emigreert naar Amerika. Het enige wat hij op zak heeft, is zijn droom om met paarden te gaan werken. Het is zwaar om een nieuw leven op te bouwen en Harry kan zijn gezin maar net onderhouden. In 1956 koopt hij op een veiling voor tachtig dollar een afgedankt werkpaard. Het dier is er slecht aan toe en rijp voor het slachthuis, maar er is iets in de ogen van het paard wat hem aantrekt. Snowman, zoals hij wordt genoemd, is geen gewoon paard. Maar zelfs Harry kan niet vermoeden hoe Snowman zijn leven ingrijpend zal veranderen…

Dit boek is een echte aanrader en meteen ook een leuk geschenk voor een paardenliefhebber.

Over het boek:
Auteur Elizabeth Letts
Taal Nederlands
Vertaald door Cherie van Gelder
Oorspronkelijke titel The Eighty Dollar Champion
Aantal pagina’s:356 pagina’s

De kampioen op het witte paard
Het fascinerende verhaal van een man en een afgedankt werkpaard

Prijs €19,95
Klik hier om het boek in huis te halen

Over het bestellen
Deze bestelling wordt verwerkt door bol. com
We hebben voor deze samenwerking gekozen, omdat zij snel kunnen leveren in België en Nederland. Zolang dit boek in voorraad is: op werkdagen het boek besteld, binnen 1-2 werkdagen in huis! Wij krijgen een klein percentage van het aankoopbedrag, wat ons de mogelijkheid geeft om Paardentips Magazine gratis aan te bieden aan al de lezers.

Veel leesplezier en bedankt!
Groetjes Rudi en Nanny
Paardentips Magazine