‘Alles wat we doen, beïnvloedt alle andere levende dingen’, zeggen de Indianen. Daarom ook dat ze steeds heel beredeneerd beslissingen maakten. Ze vonden het dan ook hun verantwoordelijkheid elke benadering tot het paard op een zo’n natuurlijk mogelijke manier te doen. Zonder enige negatieve invloed en met respect en geduld. Door deze instelling ontstond er een bijzondere vorm van communicatie.

 

Je mag gerust zeggen dat de hype rond natuurlijk gedrag van het paard eigenlijk al heel oude wijsheid is. Indianen wisten namelijk al vele honderden jaren terug wat natuurlijk paardrijden en omgaan met paarden is. De stammen leefden letterlijk samen met hun paarden en kregen door de jaren heen een bijzondere band, inzicht in het gedrag en de omgang.

 

De blanken die kennis maakten met de Indianen te paard waren erg onder de indruk van hun vaardigheden als ruiter en hun bijzondere relatie met dit dier. Ze leken wel één te zijn met hun paarden.

 

GaWaNi Pony Boy is gemengd bloed Tsa-lagi, maar volbloed mens. Na zijn studies reisde hij drie jaar lang met een groep Indiaanse drummers door de Verenigde Staten om bijvoorbeeld de culturele evenementen van zijn Indiaanse familie bij te wonen. Tijdens deze jaren kreeg hij veel contact met mensen die nog veel oude en waardevolle kennis over het paard bezaten. Het sprak hem allemaal bijzonder aan en daarom verzamelde Pony Boy de ideeën, methoden en technieken en ging ze toepassen.

 

Door de oude manier te combineren met zijn eigen inzicht en trainingsmethode kreeg hij bijzondere resultaten.

Door de jaren heen werd Pony Boy in Amerika zelfs een van de meest gevraagde gastsprekers bij mensen die zich verzamelen om meer informatie te krijgen over het natuurlijk gedrag en de juiste omgang met paarden.

 

Pony Boy deelt met hen de Indiaanse manier van Natural Horsemanship.

 

De basis hiervan: Paard en ruiter horen één te zijn en een relatie van vertrouwen, harmonie en respect te hebben.

 

In een schitterend boek beschrijft GaWaNi Pony Boy de traditionele trainingsmethoden van zijn voorouders, de eerste grote ruiters van Amerika. Methoden die laten zien dat het gebruik van gezond verstand en eeuwenoude wijsheid tot een bijzondere relatie kan leiden met een paard.

 

Internationaal befaamde fotografe Gabrielle Boiselle heeft duidelijk haar kunnen naar voren gebracht bij het maken van de foto’s die in het boek gebruikt zijn.

 

Het boek Paard, volg mij: Indiaanse natural horsemanship is een inspirerend boek voor ruiters en een feest voor liefhebbers van paarden en Indiaanse cultuur.

Paard, volg mij is niet ‘zo maar weer een paardenboek’. Het laat zien hoe jij een relatie met je paard kan opbouwen zoals de Indianen dat deden. Daar is volgens Pony Boy niet eens veel voor nodig: alleen op een andere manier kijken naar je paard en… tijd doorbrengen met je paard.

 

Indianen leerden het snel, hun respect voor en inzicht in alles wat met de natuur te maken had, gaf ze al snel een grote voorsprong op de blanken, die ver van de natuur af stonden (in veel gevallen nog altijd staan).

 

Het boek: Paard, volg mij

Indiaanse Natural Horsemanship

Verkoopprijs: € 24,95

Klik hier om het boek in huis te halen

 

 

Garantie:

Bevalt deze omschrijving je? Haal dan zonder twijfel dit boek in huis. Het zal je zeker bevallen. Haal het boek via ons in huis en we geven je de niet-goed-geld-terug garantie. Ontvang het boek, lees het en bevalt het je alsnog niet dan mag je het tot 100 dagen na aankoop terug sturen. Als we het boek in goede staat terug ontvangen, storten we het aankoopbedrag terug op je rekening.