Een goede rijhouding komt niet zomaar aanwaaien, het kost je veel tijd om die te bereiken en nog meer om hem vast te houden. Maar het is nu ook weer niet zo moeilijk en onhaalbaar dat alleen de meest toegewijde en ervaren ruiters erin slagen. Iedereen, van de jongste pupil tot de meest ervaren ruiter, kan zijn houding verbeteren. Wat je ervoor terugkrijgt is duidelijk zichtbaar en de moeite waard. Het paard reageert bijvoorbeeld beter of voelt zich eenvoudigweg beter op zijn gemak. Dankzij onze paarden halen wij het beste uit onszelf en het totaalplaatje van ruiter/amazone die goed op het paard zit, is helemaal af!

Het werken aan je lichaamshouding hoeft geen saaie klus te zijn. Je kunt het inbouwen in je dagelijkse activiteiten, maar ook als onderdeel van je warming-up tijdens het rijden.

Het boek ‘101 ruiteroefeningen’ helpt je bij het ontwikkelen van de juiste rijhouding. Met de effectieve oefeningen die erin beschreven staan, kan jij werken aan het verbeteren van je rijstijl.

Omdat een goede houding bij de ruiter begint, zal je merken dat er heel wat te leren valt alvoor je nog maar op een paard zit. Grondoefeningen (voor de ruiter) in het boek beschreven zullen helpen om een beter inzicht te krijgen in wat een goede rijhouding is. Ook de oefeningen op de rug van het paard kan je regelmatig herhalen, tijdens het trainen of gewoon tijdens een ontspannen bosritje.

Het boek van Julian Marczak en Karen Bush is een meesterwerk dat handige en goed leesbare informatie bevat. Het behoort tot de noodzakelijke leesstof voor elke ruiter en trainer van elk niveau. Voor mij is het een enorm motiverend en informatief boek en ik weet zeker dat iedereen die dit boek leest en bestudeert er precies hetzelfde over denkt.
Jane Holderness-Roddman

Inhoud:
– De basis
– Toepassing van de oefening
– De ideale houding
– Zithouding
– Hoofd en nek
– Bovenlichaam
– Schouders
– Armen en polsen
– Handen
– Benen
– Voeten en enkels
– Balans en coördinatie
– ‘Gevoel’
– Ademhaling
– Emotionele zaken
– Teugelcontact verbeteren
– Grondoefeningen
– Eenzijdigheid
– Rechtheid
– Problemen oplossen

Klik hier om het boek in huis te halen

Over het boek
Titel: 101 ruiteroefeningen
Schrijvers: Karen Bush en Julian Marczak
Taal: Nederlands
Jaar van uitgifte: 2011 voor de Nederlandse versie
Aantal bladzijden: 217
Kaft: Harde kaft
Illustraties: veel leuke tekeningen
Prijs:€24,50

Klik hier om het boek in huis te halen

Over de schrijvers:
Karen Bush is een ervaren auteur, instructrice en paardensportjournalist.
Julian Marczakis voorzitter en lid van de Vereniging van Britse Maneges.

Garantie
Bevalt deze omschrijving je? Haal dan zonder twijfel dit boek in huis. Het zal je zeker bevallen. Haal het boek via ons in huis en we geven je de niet-goed-geld-terug garantie. Ontvang het boek, lees het en bevalt het je alsnog niet, dan mag je het tot 100 dagen na aankoop terug sturen. Als we het boek in goede staat ontvangen, storten we het aankoopbedrag terug op je rekening.