Kijk mee en leer hoe Olympisch en wereldkampioene Ingrid Klimke haar paarden traint om te komen tot topprestaties ….
Zomaar een training volgen van Olympisch en wereldkampioene Ingrid Klimke! Daar zou je pas wat van opsteken!
Even meekijken naar een training van paarden, die later vaak topprestaties neerzetten, is maar voor weinigen weggelegd. Het is mogelijk, maar ik hoorde al eerder van kennissen die privélessen volgden bij de familie Klimke dat ze hiervoor zeker niet naar het geld mochten kijken. Maar los daarvan bleek het de investering meer dan waard te zijn!

Het kan ook anders, want we hebben voor jou een mogelijkheid gevonden om zomaar even een training mee te volgen bij Ingrid Klimke!!!

Via gefilmde lessen/trainingen en professionele uitleg kan jij meekijken bij de opleiding van rijpaarden en er op deze manier zeker je voordeel uit halen. Allemaal wanneer het jouw uitkomt en lekker relaxed vanuit je eigen vertrouwde stoel 😉

De DVD’s ´Basisopleiding van het rijpaard´ geven je een kijkje en inzicht in de manier van trainen en een unieke mogelijkheid een kijkje te nemen in de ‘keuken’ van deze wereldberoemde en succesvolle amazone.

Bijleren doe je ook door te kijken naar de rijkunst van anderen. Deze tip krijgt menig ruiter van zijn instructeur te horen. Geniet mee en steek er meteen wat van op, haal deze DVD´s nu in huis en leer van de besten. En bijleren doen we allemaal. Je ziet op de DVD dat ook Ingrid Klimke nog lessen krijgt en zelf ook nog steeds bijleert. Je volgt lessen van majoor b.d. Paul Stecken die Ingrid Klimke aanwijzingen geeft tijdens haar training van een jong paard en jou als kijker daarmee extra inzicht geeft. Heel leuk en nuttig voor elke paardenliefhebber die meer wil leren.

Wie een vlijtig voorwaarts, gemotiveerd dressuurpaard voor ogen heeft en de ´richtlijnen´ als leidraad voor een correcte africhting echt serieus neemt, zal dan ook erg blij zijn met deze leerrijke DVD’s van Ingrid Klimke. Goed paardrijden is haar van erg jonge leeftijd meegegeven. Nog steeds brengt Ingrid bij elk paard dat ze rijdt dit in de praktijk: onverstoorbaar, hartstochtelijk en met heel veel succes. Haar ervaring en de kennis die ze deelt op deze DVD´s geven je een schat aan nuttige informatie.

In de drie instructiefilms verklapt de Olympisch kampioene haar succesconcept voor de opleiding van paarden
. De basis is een correcte dressuurafrichting op de klassieke manier, gymnastiserend cavalettiwerk, regelmatige springtraining en buitenrijden. De beelden en de uitleg geven je een goede en duidelijke kijk in de praktijk.

Met het motto van haar vader dr. Reiner Klimke voortdurend in haar achterhoofd ‘Paarden moeten door het rijden mooier en sterker worden’, schoolt zij haar paarden zo veelzijdig mogelijk.

Ingrid laat je zien hoe je de sterke kanten aanspreekt en hoe je de zwakkere kanten van je paard kan compenseren. Jonge paarden leren bij haar ijverig en met plezier.

 

Inhoud
Basisopleiding van het rijpaard
Deel 1: Het 4-jarige paard

• Dressuur: loswerken aan de lange teugel, takt, losgelatenheid, aanleuning, gewenning aan de ruiterhulpen, halve en hele ophoudingen, overgangen, beginnende durchlassigkeit, de eerste wedstrijd en nog veel meer.

• Cavaletti: gewenning, longeren over cavaletti.

• Springen: de eerste sprongetjes met en zonder leidpaard, gymnastiserend rijden, de eerste hindernissen.

• Terrein: veiligheidszit, eerste sprongen, wennen aan water, bergop-bergaf.

Basisopleiding van het rijpaard
Deel 2: Het 5-jarige paard

• Dressuur: verfijning van de hulpen, recht richten, ontplooien van de schwung, verbetering van de durchlassigkeit, overgangen galop-stap, keertwendingen, achterwaarts, contragalop, proeven rijden, dressuur in het terrein en nog veel meer.

• Cavaletti: losser maken en sterker maken van de bespiering in stap, draf en galop.

• Springen: gymnastiserend rijden, afzonderlijke sprongen, gewenning aan verschillende hindernissen, schuin aanrijden.

• Terrein: de afzonderlijke hindernissen, hindernisvolgorde, greppels en water.

Basisopleiding van het rijpaard
Deel 3: Het 6-jarige paard

• Dressuur: zijgangen, aanleren van de vliegende galopwissels, verzamelde oefeningen, stang en trens, dressuur in het terrein en nog veel meer.

• Cavaletti: gymnastiek, springen op de cirkel, verbetering van souplesse en candans.

• Springen: springgymnastiek, smalle sprongen, wendingen, afstanden, parcoursspringen.

• Terrein: galoptraining in heuvelachtig terrein, hindernisvolgorde, watersprong, dieptesprongen.

Over de DVD

Productie:
idee + uitwerking: Ingrid Klimke,
camera + montage:
Thomas Vogel Speelduur: circa 90 minuten per DVD
Taal:
Nederlands
Geluid:
HIFI-stereo

     Prijs 3 DVD’s samen: €110,00 Geen verzendkosten!

Klik hier om ze in huis te halen 

Je kan ze ook apart in huis halen. Klik hier voor meer info

Ingrid Klimke

Olympische en wereldkampioene, volgt het voetspoor van haar beroemde vader, de dressuurlegende dr. Reiner Klimke. Zij is de enige profamazone ter wereld die internationaal zowel in dressuur als eventing met succes uitkomt.

De serie bestaat dus uit drie DVD’s.

De eerste DVD geeft je inzicht in de basisopleiding van het 4-jarige paard, deel 2 gaat over het 5-jarige paard en deel 3 over het 6-jarige paard.

Alvast een kijkje nemen?

Via deze link kan je een korte preview krijgen van een DVD. Let op dit is nog de originele Duitse versie. De DVD’s die je via ons in huis kan halen, zijn in Nederlands gesproken. Klik hier om het filmpje te bekijken

3 DVD’s samen:
€110,00 Geen verzendkosten!
Klik hier om ze in huis te halen

 

Garantie
Bevalt deze omschrijving je?
Haal dan zonder twijfel deze dvd in huis. Het zal je zeker bevallen. Haal het via ons in huis en we geven je de niet-goed-geld-terug garantie. Ontvang het dvd, bekijk het en bevalt het je alsnog niet, dan mag je het tot 100 dagen na aankoop terug sturen. Als we de dvd in goede staat ontvangen, storten we het aankoopbedrag terug op je rekening.