Prefabstal in beton

Een paardenstal waar je u tegen kan zeggen. Een stal geplaatst in een uurtje!


René Robberechts en zijn dochter Isabelle lezen samen met veel plezier de Paardentips magazines. Na een stukje te lezen over huisvesting van paarden besloot Rene me een foto te sturen van zijn eigen paardenstal.

Zelf hadden we al eens gekeken naar verschillende stallen, die geschikt zijn voor onze eigen paarden. Zo ook naar een containerstal, dit omdat ze snel geplaatst zijn en later eventueel verplaatsbaar zijn. Bij de stallen die René me liet zien, zou dit ook mogelijk zijn. Maar dit plaatje zag er toch wel een stuk mooier uit! Het mailtje van René met deze foto trok dus meteen mijn aandacht.

 

Ik (Rudi) mailde voor meer informatie en kreeg de uitnodiging om eens te komen kijken.

René blijkt betrokken te zijn bij de ontwikkeling en fabricatie van betonproducten en bij het maken van zijn eigen stallen leek een betonnen prefabstal een logische keuze. De reacties van andere paardenliefhebbers die een kijkje kwamen nemen bij zijn stallen waren erg positief. Hierdoor kwam René op het idee ook andere paardeneigenaars de mogelijkheid te geven om zo’n stal aan te schaffen.

Een betonnen stal? Is dat niet wat kil? Als de betonnen buitenkant van een stal je niet aanspreekt, dan kan je net als René en Isabelle kiezen voor een mooi kleurtje.

René liet me weten dat er voor de buitenafwerking verschillende mogelijkheden zijn. Als je wil, kan je er zelfs een baksteen uiterlijk aan geven of de kleuren laten afstemmen met de kleur van andere gebouwen op het terrein.

Door zijn jarenlange ervaring met betonproducten wist René bij de ontwikkeling van zijn paardenstallen meteen waar hij op moest letten.

De stallen

Wanden, vloer en dak zijn naadloos gestort in gewapend beton met een wanddikte van minimaal 8 centimeter en een vloerdikte van 9-12 centimeter.

In de achter- en zijwanden zitten ventilatieroosters, die ervoor zorgen dat de paarden voldoende toevoer krijgen van frisse lucht. Deze roosters zijn van kunststof en verkleuren niet door de zon.

De buitenkant

Waterafstotende, met glasvezel versterkte, hoogwaardige en kleurvaste bepleistering met structuur (verwerkt in het pleisterwerk). De bepleistering is 100% UV-bestendig en waterdicht. Er is keuze uit verschillende kleuren.

Het dak

Volledig bedekt met bitumen en met glasvezel versterkte dakbedekking die niet verkleurd door de zon en zelfs (vlieg)vuurbestandig is. De levensduur voor dit dak is minimaal 20 jaar!

Dakgoten zijn voorzien en via een regenpijp die aan de buitenkant is gemonteerd kan je het regenwater opvangen of (zelf) aansluiten op de riolering. De dakafvoer is voorzien van een bladvanger.

Electriciteit

Als optie kan je loze leidingen laten voorzien voor de elektriciteit.


 

Opstellingen en afmetingen van prefabstallen

 

Je hebt gesloten opstellingen en open opstellingen.

Voor afmetingen en opstellingen Klik hier


Meer weten?

Voor meer informatie kan je contact opnemen via deze link

 

 

Bellen vanuit Nederland? 0032 3 886 33 30
Bellen vanuit België?       03 886 33 30