Paardrijden moet leuk zijn en dat geldt ook voor de rijlessen. Paard en ruiter moeten zich goed voelen en elkaar begrijpen. Op dit punt liggen de wereld van hobbyruiter en wedstrijdruiter niet zo ver uit elkaar. Goed paardrijden begint bij het stimuleren van een goede samenwerking.In dit leerproces komen er heel wat vragen naar boven en dat is heel normaal:

De teugel aannemen, de bekkenbodem aanspannen, voorwaarts drijven – dat zijn commando’s die regelmatig te horen zijn tijdens paardrijlessen.

Maar wat wordt daarmee precies bedoeld? En welk effect hebben deze en andere hulpen eigenlijk op het paard?

Een boek waar heel wat paardenliefhebbers in Duitsland wat aan hebben gehad, is nu vertaald naar het Nederlands. Hier beschrijft Gabriele Metz de basis van het paardrijden haarfijn, van de perfecte zit tot het correct rijden van dressuuroefeningen. Je leert hoe jij de verschillende hulpen juist gebruikt en welke je precies moet combineren om je paard bijvoorbeeld wendingen te laten rijden of te verzamelen in stap, draf en galop.
Ook komt je te weten hoe je veel gemaakte fouten kan voorkomen.

Kortom, weer een geschikte boekentip voor de lezers van Paardentips en een nuttig naslagwerk voor ruiters van elk niveau.

Prijs: € 24,95
Klik hier om het boek in huis te halen

Over het boek:
Auteur: Gabriele Metz
Soort: met illustraties
Taal: Nederlands
Oorspronkelijke titel:Klaus Balkenhols Reitschule

Inhoud:
– Paardrijden: Leren en begrijpen
– Perfect zitten, de basis
– Het lichaam gebruiken, de hulpen
– Het samenspel van hulpen
– Altijd in takt, de gangen
– Rijden in de dressuurring

Nieuw:Deze bestelling wordt verwerkt via bol .com . Tijdens werkdagen voor 17.00 uur besteld, morgen in huis (tenzij anders vermeld).

Klik hier om het boek in huis te halen