Naomi is een 11 jaar oude Nederlandse pony met Arabisch bloed. Zij is een prachtig, elegant dier met heel veel goede eigenschappen maar… moeilijk in de omgang. Paardentrainer Mark Rashid laat je zien dat dit helemaal niks te maken heeft met haar Arabische bloed. De ware oorzaak ligt volgens hem bij de mensen. De omgang met het paard en eigenaars is niet echt zachtzinnig te noemen! Mark laat zien dat het zo niet moet en dat je het vertrouwen in de mens, bij ‘moeilijke paarden’, kan herstellen. Dit kan jij ook leren volgens hem, als je er de tijd voor wil nemen en alles in alle rust en met geduld wil aanpakken.

 

Mark Rashid beschrijft in zijn boek Een goed paard is nooit lelijk:

  • Waarom paarden reageren zoals ze reageren. Belangrijke kennis die heel wat misverstanden kan voorkomen.
  • Hoe jij een paard al kan ‘trainen’ direct na de geboorte. Je kan dus al vanaf vroege leeftijd nuttig bezig zijn met je paard.
  • De gave om goed met paarden om te gaan. Juist inzicht helpt je buiten het ‘gewone’ te denken en hierdoor toch simpele oplossingen te vinden.

Dit boek mag je zien als een vervolg op het succesvolle boek ‘ Een paard is een paard’. Dus ook weer een boek waarin Mark je meeneemt via praktijkvoorbeelden en waargebeurde belevenissen.

Een uitspraak waar Mark Rashid voor staat is dat elk paard van nature goed is, ongeacht ras, maat of kleur. Een paard wordt nooit zomaar een probleempaard!


Via dit boek wil Mark dus duidelijk maken dat een probleem met paarden vaak bij de mensen ligt. Hij durft het zelfs zo te stellen dat het nooit aan het paard ligt. Wij moeten volgens hem weten hoe we met een paard moeten omgaan, waarom het paard reageert zoals het reageert enz… Via dit boek wil hij je een duwtje in de rug geven richting paardvriendelijk denken.


Mark Rashid neemt je daarom mee in de belevingswereld van het paard op een praktische en simpele manier. Zo wil hij je helpen om zelf eventuele problemen op een creatieve manier op te lossen terwijl je ook meteen weet waarom deze oplossing werkt.


Een goed paard is nooit lelijk
Dit is een boek dat makkelijk leest maar waar je even tijd voor moet vrijmaken, want je zal het waarschijnlijk in 1 keer uit willen lezen als je er aan begint. Via verhalen wordt je meegenomen in situaties en laat Mark je zien hoe en waarom er een juiste oplossing werd gevonden.


Prijs: €19,95


Klik hier om het boek in huis te halen
Inhoud 

Deel 1: Een idee
De ruiter uit Wyoming
Waarom ze zo zijn 
Een goed paard is nooit lelijk


Deel 2: De zakelijke kant
Paardenbrekers, trainers en leraren
Een goed paard kopen


Deel 3: Een goed paard trainen
Veulens
Een goed begin
De les
De kneepjes van het vak
 

Deel 4: De gave 
De gave


Over de schrijver:

Mark Rashid
is een internationaal gewaardeerde paardentrainer. Hij begon op zijn tiende te werken met paarden op de ranch van ‘de oude man’, die hem leerde te luisteren naar wat het paard probeert te zeggen. In de Amerikaanse tijdschriften Western Horseman en Western Horse verschenen tal van artikelen van zijn hand met als voornaamste thema het oplossen van problemen door middel van communicatie in plaats van geweld.

Mark reist de hele wereld over om clinics te geven en zijn geweldloze manier van trainen te demonstreren. Hij woont in Estes Park, Colorado.

Garantie:
 
Dit is een leuk boek. Krijg je er al zin in bij het lezen van dit verslagje? Dan zal je er ook tevreden over zijn als je het boek gelezen hebt. Om alle twijfel weg te nemen, willen we je daarom ook voor dit boek onze niet-goed-geld-terug garantie aanbieden. Dus valt de inhoud je om welke reden dan ook toch tegen? Stuur het dan gewoon, tot 100 dagen na ontvangst, retour en we storten je het aankoopbedrag terug op je rekening. Natuurlijk moet het boek wel in goede staat bij ons aankomen.

Dit leek me wel een nuttige boekentip voor je. Voor volgende week staat er weer een nieuw Paardentips Magazine in de planning. Dus nog een fijn weekend en tot volgende week.

Groetjes Rudi en Nanny
Paardentips Magazine