Denkend vanuit het standpunt van het paard problemen oplossen…

Een paard maakt je dingen duidelijk zoals hij dat bij een ander paard zou doen. Vindt hij iets niet leuk, dan kan je dat bijvoorbeeld zien aan de stand van zijn oren.

Dit is een simpel voorbeeld. Het is zeg maar ‘paardentaal’. Heel logisch als je dit zo leest. Toch blijkt in de praktijk dat de omgang met het paard niet altijd even logisch is. We weten allemaal dat een paard op zijn manier dingen aan ons duidelijk maakt, maar verwachten dat het paard ons menselijk gedrag maar moet begrijpen…

Gedrag dat soms voor een paard helemaal niet logisch is en voor verwarring kan zorgen. Daarnaast raakt dan ons geduld nog eens op en ontstaan er problemen. Mens en paard begrijpen elkaar niet.

Mark Rashidzegt dat het mogelijk is om een paard op een geweldloze en zinvolle manier te trainen. Je moet gewoon uitgaan van de manier waarop een paard iets leert en duidelijk maakt. Paardentaal gebruiken dus! Jij en je paard kunnen elkaar begrijpen…

In het boek dat Mark hierover schreef, kan je verschillende voorbeelden uit de praktijk lezen. Je leest over situaties die bij iedereen die met paarden omgaat wel eens kunnen voorkomen.

Mark laat je zien hoe hij uiteindelijk tot zijn beschreven trainingsmethode gekomen is. Een methode waarbij hij ook veel geleerd heeft van zijn fouten. Fouten die jij nu kan voorkomen.

Zorg dat je er tijd voor neemt, want als je aan dit boek begint wil je het in één keer uitlezen! Het leest makkelijk, is op een leuke manier geschreven en je leert er meteen van bij! Wat wil je nog meer?

Het leuke is dat de verhalen uit het boek verhalen zijn die Mark zelf beleefde. Je zal situatites herkennen. Het ene moment zal je het lezen met een glimlach, het andere moment ervaar je ergernis als je leest hoe het paard weer de dupe wordt van het verkeerd inschatten van de mens.

‘Bij het trainen van paarden heb je, naast de bereidheid om te willen leren van je fouten, kennis, geduld en creativiteit nodig. Bovenal de intentie om er samen wat van te maken.’

Mark Rashid

Over het boek

Titel: Een paard is een paard
Schrijver: Mark Rashid
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 192
Kaft:Harde kaft

Prijs € 19,95
Klik hier om het boek in huis te halen

Inhoud

Deel 1: Gezond (paarden)verstand
Het gezichtspunt van het paard
Oorzaken van problemen
Onoplosbare problemen

Deel 2: Problemen op de grond
Het niet te vangen paard
Basismanieren
Voeten optillen
Kopschuw
Trailerladen

Deel 3: Problemen bij het rijden
Opstapproblemen
Weigeren
Het niet te stoppen paard
Hoofdschudden

Deel 4: Het laatste probleem
De leraar aan het werk

Over de schrijver

Mark Rashid is een internationaal gewaardeerde paardentrainer. Hij begon op zijn tiende te werken met paarden op de ranch van ‘de oude man’, die hem leerde te luisteren naar wat het paard probeert te zeggen.

In de Amerikaanse tijdschriften Western Horseman en Western Horse verschenen tal van artikelen van zijn hand met als voornaamste thema het oplossen van problemen, denkend vanuit het standpunt van het paard en het oplossen van problemen door middel van communicatie in plaats van geweld.

Mark reist de hele wereld over om clinics te geven en zijn geweldloze manier van trainen te demonstreren. Hij woont in Estes Park, Colorado.

Over het bestellen
Deze bestelling wordt verwerkt door bol. com
We hebben voor deze samenwerking gekozen, omdat zij snel kunnen leveren in België en Nederland.
Zolang dit boek in voorraad is: op werkdagen het boek besteld, binnen 1-2 werkdagen in huis!
Wij krijgen een klein percentage van het aankoopbedrag, wat ons de mogelijkheid geeft om Paardentips Magazine gratis aan te bieden aan al de lezers.

Klik hier om het boek in huis te halen