Waarom het goed is om je te verdiepen in de beweging van je paard? Rijden is toch veel leuker?

Als je weet hoe je paard is gebouwd, hoe zijn botten, spieren en ligamenten samen werken en hoe al zijn bewegingen worden beïnvloed, dan wordt het rijden extra leuk!

Hoezo? Als jij leert begrijpen hoe je paard beweegt, kan jij op een gezonde manier paardrijden, of je nu lekker in het bos wil gaan rijden of het optimale uit je training wil halen. In beide gevallen is het erg nuttig om te weten welke invloed jouw arbeid met het paard heeft op het gestel en de gezondheid. De kennis geeft je zoveel informatie dat je de training zo kan samenstellen dat je weet dat je niet teveel van je paard vraagt. Dus blessures kan voorkomen. Daarbij bevorder je de souplesse waardoor je paard beter gaat bewegen en je rijstijl letterlijk met sprongen vooruit gaat. Ook bij de recreatieve bosritten is het natuurlijk goed om blessures te voorkomen. Een keer lekker een galopje en een sprong is zeker leuk. Weet dan zeker dat je bij het paard niks forceert.

 

Het boek Hoe beweegt mijn paard? Is een boek dat iedere paardenliefhebber in zijn boekenkast zou moeten hebben staan.

 

 

Instructeurs en andere profs zullen er na het lezen nog regelmatig met veel interesse naar terug grijpen om als naslagwerk te gebruiken. Maar ook de ruiter en amazone die graag echt wil leren hoe je het beste uit je paard haalt, zal veel aan de informatie hebben.

Als je op zoek bent naar paardvriendelijke methodes voor de training en omgang met je paard, dan zal je vaak veel overeenkomsten zien bij al de verschillende visies die er gedeeld worden. Toch zijn er soms ook flinke tegenstrijdigheden. Wat is nu waar?

Als je weet hoe het paardenlichaam beweegt, waar het toe in staat is en waar de grenzen liggen, kan je op een gezonde manier zelf de antwoorden vinden.

Dit boek heeft veel nuttige tips en adviezen die je helpen om de verkregen kennis om te kunnen zetten in de praktijk.

Het resultaat zal zijn dat het welzijn van je paard verbetert, er een optimaal samenspel is tussen jou en het paard waardoor betere prestaties niet lang op zich zullen laten wachten.

Een instructeur zal bij de uitleg van een oefening vaak naar voren halen hoe en waarom een bepaalde beweging invloed heeft op de beweging van je paard, puur omdat het een logische gevolg is van hoe je paard in elkaar zit.

 

Via dit boek kan je de uitleg letterlijk voor ogen zien.

 

Boek:
Hoe beweegt uw paard?

Bevorder de kwaliteit van de beweging van je paard en benut zijn volledige capaciteiten. Leer waarom het paard beweegt zoals hij beweegt.

 

 

 

Prijs: €24,95
Klik hier om het boek in huis te halen

 
Inhoud:
Het boek bestaat uit drie delen
Het eerste deel gaat over de verschillende onderdelen van het spier-skeletstelsel en neemt u mee op een anatomische reis langs de technische aspecten van hoe je paard beweegt. Het is opgezet om je op de hoogte te brengen van de basisprincipes waar verderop in de tekst naar wordt verwezen.

Het tweede deel gaat over verschillende toegepaste aspecten van hoe je paard beweegt, van hoe hij buigt en springt tot hoe hij zijn ledematen beweegt en een silhouet in stand houdt. Dit fundamentele begrip kan zeer nuttig zijn bij het rijden, de training, het analyseren van de manier van lopen, het verbeteren van de prestaties en het verzorgen van je paard.

Het derde deel geeft je suggesties over hoe jij ervoor kan zorgen dat je paard ongehinderd kan blijven bewegen, met speciale aandacht voor het spier-skeletstelsel. Er staan verschillende praktische tips en suggesties in om de bespiering van je paard in een optimale conditie te houden.

 

 

Uit het boek:

Solarium goed voor je paard

Een solarium verwarmt de spieren, bevordert de bloedsomloop in de rug, verbetert de spiertonus en vermindert de vorming van melkzuur.

 

 

 Klik hier om het boek in huis te halen

 

Garantie:

Wil jij meer weten over hoe je paard nu precies beweegt? Haal dan zonder twijfel dit boek in huis. Het zal je zeker bevallen. Haal het boek via ons in huis en we geven je de niet-goed-geld-terug garantie. Ontvang het boek, lees het en bevalt het je alsnog niet dan mag je het tot 100 dagen na aankoop terug sturen. Als we het boek in goede staat terug ontvangen, storten we het aankoopbedrag terug op je rekening.

 

 

P.s. Dit boek is een visuele hulp voor meer welzijn en betere prestaties!