Ongewenst gedrag vermijden en corrigeren door gebruik te maken van het natuurlijk instinct van het paard.

 Er wordt de laatste tijd veel geschreven over het onderwerp paardengedrag, daarbij worden onze paarden vaak vergeleken met de paarden die in kudde en vrijheid over grote grasvlaktes kunnen galopperen. De wereld van onze paarden is heel anders. Ze zijn beperkt in hun vrijheid en beweging.

Toch is ook ons paard een kuddedier, dat liefst gezelschap om zich heen heeft en behoefte heeft aan bescherming en beweging. Veel van de reacties die wij als probleemgedrag zien zijn natuurlijke reacties. Reacties die ontstaan omdat het paard zich bijvoorbeeld niet veilig voelt. Angst en spanning kan hoog oplopen en tot uiting komen.

 
Elk paard heeft een uitlaatklep nodig.

  • De manier waarop paarden gehouden worden kan beter.
  • Paarden verdragen geen pijn.
  • Paarden hebben behoefte aan bescherming en wederzijds vertrouwen.
  • Paarden hebben iemand nodig die ze begrijpen en hierdoor hun in hun behoefte kan voorzien. Zo iemand kan dingen van ze vragen op zo’n manier dat het zo vertrouwd overkomt dat het paard het zonder enig probleem uitvoert.

Dit alles kan door gebruik te maken van het natuurlijk instinct. Zo kan je ook het paard trainen met een langdurig positief resultaat. Je kan er ongewenst gedrag mee vermijden en corrigeren.

Natuurlijk willen we dit allemaal wel, toch zijn er zoveel situaties die plots heel anders kunnen uitpakken dan we zelf zouden willen. Waarom doet mijn paard plots zo raar, wat doe ik hier fout?

Het is niet zo dat iemand je even precies het wat, hoe en waarom zal kunnen vertellen via een boek, daarvoor is je paard te uniek. Ook jouw paard heeft een eigen karakter en heeft dan ook een eigen aanpak nodig. Toch kan je veel leren uit de ervaring en kennis van mensen die veel met verschillende paarden omgaan en trainen.

Susan Mcbane
geeft je via haar boek 100 tips voor een beter gedrag van je paard een kijkje in haar keuken van ervaring en kennis. Ze geeft je de ingrediënten die nodig zijn om je paard, in al zijn beperkingen die het heeft, op een natuurlijke manier op te voeden en te begrijpen.

 
Vooral het laatste zal je helpen zelf een oplossing te vinden in bepaalde situaties die niet helemaal volgens het boekje gaan bij je eigen paard. Susan heeft het boek zo opgesteld dat je de inhoud telkens als een tip krijgt.

 
Als voorbeeld zal ik het even over haar eerste tips hebben.
Tip 1 die ze geeft is: maak de stallen paardvriendelijk. Daarbij gaat ze met je kijken wat een paard wil. Daarna gaat ze kijken hoe jij daar wat aan kan doen.

 
Zo heeft ze 100 tips bij elkaar gezet die je helpen bij het verkrijgen van een beter inzicht in de natuurlijke behoefte van het paard en hoe jij het paard hierin kan voorzien. Het zal je helpen bij de omgang met paarden. Misschien zal je kijk op bepaald gedrag helemaal veranderen. Misschien wordt je juist bevestigd en ga je met een gerust hart verder op de manier waarmee je bezig bent. Hoe dan ook, dit boek is zeker weer de moeite waard om in huis te halen.

Susan McBane:

In dit boek geeft auteur Susan McBane, die meer dan veertig boeken over paarden op haar naam heeft staan, een toegankelijke, rechtoe rechtaan aanpak, gebaseerd op haar levenslange ervaring met paarden. Ze heeft een HNC (Higher National Certificate) in Paardenwetenschap en paardenhouden, is medeoprichter van The Equine Behaviour Forum en heeft een Classical Riding Club Gold Award gewonnen.

 

Inhoud

1. Bereid u voor op succes

2. Stress op stal

3. Gezond en gelukkig

4. De omgang met uw paard

5. Onder het zadel

  

Het is even wat typwerk, maar ik zet graag even een paar van de 100 tips voor je op een rijtje.

Tips:

Stress op stal

Maak de stallen paardvriendelijk

Hang spiegels op in de stallen

Maak een speeltuin voor paarden

Laat je ruwvoer langer meegaan

Overweeg een stalgenoot

Leer het paard achterwaarts gaan in de stal Houd agressieve stalpaarden onder controle

Het paard dat zijn achterhand naar mensen toe draait

Het paard maakt de dekens kapot

Omgaan met een paard dat overal op kauwt

Stop het paard dat tegen deuren trapt

Leer je paard plassen op commando

 

De grote buitenwereld

Introduceer een nieuw paard met beleid

Vang je paard veilig in een groep

Leer je paard andere paarden verlaten

Een paard dat steeds ontsnapt

Houd een paard met beperkte weidegang bezig

 

Gezond en gelukkig

Geef meer ruwvoer en minder krachtvoer

Laat je zadel regelmatig controleren

Rijd met zo weinig mogelijk hulpmiddelen

Ontdek waar je paard gelukkig van wordt

Leer de lichaamstaal van je paard kennen

 

Omgang met je paard

Wees de leider of steun van je paard

Stilstaan bij de hoefsmid

Wat te doen bij een paard dat trapt

Leiden aan de hand

Leer je paard om de trailer in te gaan

Longeren en werken aan de lange teugel

 

Onder het zadel

Rijd met gevoel

Stop een paard dat op hol slaat

Ga om met een bokkend paard

Omgaan met een steigerend paard

Een opgewonden paard kalmeren

Omgaan met een zeer gespannen paard

Leer je paard omgaan met een onbekende omgeving

Het rechtrichten van het paard

 

Zo, ik zie dat ik al een hele lijst voor je heb. Er staan nog meer tips in. Dit is maar even om een indruk te geven van de inhoud van het boek. Spreekt de omschrijving je aan? Haal het boek dan zeker via ons in huis.

 

100 tips voor een beter gedrag van uw paard

 

Ongewenst gedrag vermijden en corrigeren door gebruik te maken van het natuurlijk instinct van het paard.

 

Prijs: €24,50

Klik hier om het boek in huis te halen

 

 

 

Garantie:

Ook dit boek kan je via ons in huis halen met de niet-goed-geld-terug-garantie. Bevalt de inhoud je om welke reden dan ook toch niet dan mag je het, tot 100 dagen na aankoop, terug sturen. Als we het boek in goede staat terug ontvangen, storten we je het aankoopbedrag terug op de rekening.