Na het paardrijden een kop erwtensoep…

Misschien een beetje rare tip voor in Paardentips Magazine. Maar ik heb er mijn reden voor, vooral in de koude herfst- en wintermaanden. Na helemaal ingepakt op de bok van onze koets te hebben gezeten is het gewoon heerlijk om daarna weer op te warmen met de billen tegen de warme verwarming aan en een goeie kop erwtensoep in de handen. Zo’n mok waar je de lepel rechtop in kunt zetten. Hmm, het water loopt me nu al in de mond. Zo’n soepje hoort gewoon bij ons ‘paardenleven’. Ik zie me later al zitten in mijn schommelstoel met een mendeken op schoot en een kop erwtensoep in de hand, denkend aan de dagen dat we nog met paard en wagen door de bossen van de Belgische Kempen reden, haha. Als je de erwtensoep die Nanny maakt nog nooit geproefd hebt dan mis je dus echt iets. Vandaar mijn idee je één van haar ‘keukengeheimen’ door te geven, dan kun je het zelf ook eens proeven. Zo! Ik heb haar boekje even opgezocht. Hier komt het… Wat heb je nodig voor vier personen?
  • 300 gram erwten
  • prei 2x
  • rookworst
  • ui 1x
  • knolselder 1/2
  • verse bouillon of een bouillonblokje
Neem de verse bouillon of 1 liter water met een bouillonblokje erin en doe het in een pan. Zet de pan op het vuur en voeg er erwten bij. Laat het staan en roer in de pan totdat het begint te koken. Was de groente, snij ze en doe ze in de pan. Verwarm het ook deze keer tot het gaat koken. Leg een zeef op een andere pan en giet de soep via de zeef in deze pan. Snij de rookworst in stukjes en voeg ze bij de soep. Laat de soep nog even vijf minuten opwarmen. Serveer de soep met een lekker stuk bruin brood. Je kunt al raden wat ik dadelijk ga maken… Smullen maar! 😉
januari 21, 2010
Rudi & Nanny
Fun