Mijmering van Mac: Wormkuur

Vanmorgen vroeg staat dat mens voor m’n neus. Een en al lieve aardigheid. Dat maakt me wantrouwig dus ik hield haar goed in de gaten. Eerst gaat ze m’n stal uitmesten en maar kletsen. Dan krijg ik een berg stro! Ik stootte m’n hoofd bijna tegen het plafond. Toen poetsen; niet snel maar heel uitgebreid. Precies zoals ze het geleerd heeft. Eerst rossen, dan de stevige borstel en dan de zachte. Met de zachte nog eens flink over de bles en het hoofd en achter de oren wat ik zo lekker vind. Help! denk ik; wat moet ze van me? Nou, beetje rijden in de bak, hoefde niet eens hard te werken. Na 3 kwartiertjes alweer afzadelen en toen maakte ze een slobbertje klaar. Ik begon al te kwijlen. Maar daar kwam de aap uit de mouw! Oftewel de tube uit de zak. WORMKUUR!!! Getver!! Ze gaat dan zo geniepig naast me staan en als ik even niet oplet…….. gaat dat spul heel ver m’n strot in. Bah!! Denken jullie nou echt dat wij dat lekker vinden? Ben je gek? En me daarna omkopen met die slobber. Maar het lekkere is er al vanaf want die smaak raak je niet zomaar kwijt. Vieze smaak in m’n bakkes! Ik heb haar de hele dag niet meer aangekeken maar dat merkt ze geloof ik niet eens. Gaat ze nog gezellig bij mij zadel en hoofdstel zitten poetsen. Nou gezellig hoor! Volgende keer bijt ik dat ding doormidden en dan wordt ze bang dat ik stik, wedden? Bovendien ben ik heel boos dat ze denkt dat ik wormen heb, dat denk ik van haar toch ook niet? Niet zo vaak meer doen hoor jongens, daar maak je heus geen paardenvrienden mee. Vieze zoen van Mac PS van Mac: Als je nou denkt dat het niet meer hoeft, die wormkuren…! Tuurlijk moet het wel en regelmatig ook. Maar ik mag toch ook wel eens mopperen? Doen jullie zo vaak. Ik had een collega-paard met een akelige worminfectie, nou, mijn mens kon haar jas aan die ribbetjes hangen en het arme beest is nooit meer echt goed geworden. Dus trek je niets van mijn gemopper aan en steek die spuit maar in de paardenmond hoor. Laat dat beest maar kletsen, doet mijn mens ook en ik ben heus niet ongelukkig. Op die dagen na dat ze die spuit pakt.
april 27, 2010
Rudi & Nanny
Fun