Mijmering van Mac: Spierpijn!

Johhhhhhhh, ik kan bijna geen pen in m’n hoef houden. Gisteren moest ik dienen als leerpaard voor iemand die zo graag wil leren rijden. Het begon al hartstikke leuk, ik werd zeer uitgebreid gepoetst op mijn hals en billen. Denk je dat dat mens onder mijn buik durfde te komen of tussen de achterbenen? Dus daar bleef het zand lekker zitten. Hoevenkrabben was ook echt leuk; Ik geef altijd netjes de voeten van rechtsvoor, rechtsachter, linksachter en linksvoor. Dit angstige mens heeft 4 x rechtsvoor gedaan en de rest bleef gewoon zitten. Toen opzadelen; bit tegen m’n tanden, velletje tussen de singel (ik ben al wat ouder, dat velletje is een beetje dun geworden). Gelukkig ging mijn eigen mens alles even nalopen en opnieuw doen. Toen opstijgen!…… Man, je gelooft je oren niet: tenen in mijn ribben en met een misselijkmakende klap in het zadel vallen. Mijn rug doet nog steeds zeer. OK, we konden de bak in. Eerst stappen (kan ik heel goed) en sturen, (kan ik ook heel goed maar dit arme mens nog niet). Die dacht dat ze op een fiets zat: buitenteugel over de hals en binnenteugel daartegenaan. AU! Benen voelde ik toen gelukkig (nog) niet. Beetje halthouden voor het gevoel van vertrouwen (van haar, niet van mij). Tsjonge! Teveel cowboyfilms gekeken. Mensen, om halt te houden niet aan die teugels sleuren aub! Het is een stuk ijzer dat je in m’n gehemelte ramt hoor. Na een paar rondjes gingen we draven. WAT EEN FEEST! Eerst leren lichtrijden. Je hoeft jezelf niet omhoog te schoppen, gewoon de beweging volgen is genoeg aub! Deze kwelling duurde even, maar opeens! JA! GELUKT! Maar die benen… Tussen al die chaos van beweging moest ik dan maar uitzoeken wat het lieffie bedoelde. Links, rechts, buitenbeen, binnenbeen en alles tegelijk. Als ik mens was zou ik zeggen: neem maar veel lessen, maar kan ik dat mijn collega-paarden wel aandoen? Ik weet zeker dat ze het wel gaat leren maar ik hoop niet op mij. Jongens, denk aan dat stuk ijzer in mijn mond en dat het mijn rug is waar je op zit te hopsen. En jij maar klagen over spierpijn zeker? En toch moet je doorzetten want dat doen wij ook. Pijnlijke groet van Mac (Dit verhaal heeft mijn mens voor mij opgeschreven. Het liefst zou ik het zelf doen, maar toetsenborden waarop ik met mijn hoeven kan typen, hebben ze helaas nog niet uitgevonden.)
maart 19, 2010
Rudi & Nanny
Fun