Meer weten over koliek?

In het kort: koliek is buikpijn bij het paard. Deze buikpijn kan in mindere mate voorkomen, maar kan ook zo erg worden dat het levensbedreigend wordt voor het paard. Er kunnen ook verschillende oorzaken zijn waardoor het paard koliek krijgt.

Als paardenliefhebber hoor je er vaak over praten en zal je ook wel gemerkt hebben dat er veel tegenstrijdige verhalen de ronde doen over het hoe en wat als je merkt dat een paard koliek heeft.

Koliek is paniek, wordt wel eens gezegd.
Als een paard tekenen vertoont van buikpijn is het zaak om meteen in actie te komen. Maar wat moet je precies doen? Hoe juist handelen? Een juiste reactie kan een groot verschil maken!

Er zijn, zoals ik net al schreef, milde vormen van koliek, die relatief eenvoudig zijn te verhelpen. Maar er zijn ook ernstige vormen, die tot de dood van een paard kunnen leiden.
Soms worden huismiddeltjes geprobeerd of gaan mensen dingen doen van ‘horen zeggen’ voordat de dierenarts wordt gebeld. Niet altijd even verstandig en soms zelfs een levensgevaarlijke ontwikkeling.

Wil je weten hoe je koliek kunt herkennen en wat je moet doen? Wil jij er zeker van zijn dat je het juiste doet en daarmee zelfs een paardenleven kan redden?

Het boek is een uitgebreide verzameling van informatie over koliek. Informatie die je op weg helpt. Je leert koliek te herkennen. Je leest meer over de verschillende soorten koliek. Je gaat risicofactoren herkennen en door deze zo veel mogelijk uit te schakelen, verminder je de kans op koliek aanzienlijk.

Inhoud:
– Inleiding
– Herkenning
– Diagnose
– Soorten
– Behandeling
– Risicofactoren
– Checklist
– Wie is wie

Prijs:€19,95

Koop bij bol.com

 

Over het boek:

Auteur: Tessa van Daalen, Krijn van Muiswinkel
Illustraties: Lonneke Ruesink, Dierenkliniek Emmeloord, Lode Greven

oktober 18, 2012
Rudi & Nanny
Boeken