Massage

Wat is sportmassage voor paarden?
 
Sportmassage voor paarden is nog niet zo gekend als de humane sportmassage.
 
Bijna elke humane atleet, zowel prof als amateur, kan rekenen op zijn sportmasseur als hij spierpijn heeft, ter voorbereiding op een wedstrijd, bij revalidatie of ter preventie van blessures.
Ook paarden, zowel wedstrijd-als recreatie, zijn echte atleten, waarvan er vaak veel gevraagd wordt en die veel baat kunnen hebben bij een sportmassage.  Door spierpijn gaan zij minder presteren en dit gaat een directe invloed hebben op hun mentaal welbevinden.  Paarden worden er echt vrolijker van als hun spierpijn weg is!
 
Sportmassage behandelt het hele lichaam van een paard.  Op deze manier kan de oorzaak van het probleem achterhaald worden en de pijn verlicht, maar vooral kan er aan preventie van blessures gedaan worden
.
Afhankelijk van hoe een paard gebruikt wordt en hoe hij gebouwd is, zijn bepaalde spiergroepen meer blessure-gevoelig dan andere.
Ook ruiterfouten geven vaak aanleiding tot spierproblemen bij paarden.
 
Als een paard een spierblessure heeft, gaat hij dit compenseren door andere spieren te gaan gebruiken.  Na verloop van tijd is het compensatievermogen van deze spieren opgebruikt en ontstaan er voor de ruiter duidelijk zichtbare en voelbare klachten.
 
Bij een sportmassage wordt eerst de overbelasting door compensatie behandeld, waarna het oorspronkelijke probleem duidelijk wordt en dan kan dat aangepakt worden.

 

maart 28, 2016
Rudi & Nanny
Medisch, massage, massage bij paarden, spierproblemen, spierrpijn, sportmassage, sportpaarden