Longeren, voor een completer beeld van je paard kan je echt niet zonder!

Longeren is een belangrijk onderdeel van de training van je paard. Het is goed voor de afwisseling en je kan meteen je paard vanaf de grond zien bewegen. Longeren geeft soms een ander beeld van je paard en kan je helpen de training onder zadel te verbeteren.

Lammert Haanstra en zijn vrouw Jet hebben een nieuw boek geschreven “Trainen tot een goed gaand paard”. Ze gaan daarin dieper in op het onderwerp ‘verantwoord trainen tot een goed gaand paard’.
Daarbij leggen ze uit hoe je op een goede manier kan longeren en hoe en waarom je deze training opbouwt. Maar ze geven niet alleen aandacht aan het longeren, ook aan het rijden en aan de training van het paard in het algemeen.

Je zult merken dat ze daarvoor het longeren en het rijden in veel gevallen naast elkaar leggen. Hierdoor zie je dat er veel gelijkenissen zijn. Ook de misstanden in de paardensport stelt Lammert aan de kaak. Hier en daar is het daardoor een kritisch boek geworden: de tendens bestaat helaas om geforceerd de groten uit de paardensport te kopiëren. Maar een paard is nu eenmaal geen bromfiets die je kunt laten doen wat je hem opdraagt.

Er is dan ook een gedegen basiskennis en een flinke dosis inzicht, tijd en energie nodig om het verder te schoppen in deze hoogwaardige, buitengewoon gecompliceerde bijna-denksport; de paardensport.

  • Wat is eigenlijk een goed gaand paard?
  • Waar moet je naar kijken om te kunnen zien of een paard goed gaat?
  • Wat zijn de voorwaarden om hem goed te laten gaan?

Het blijkt dat veel paardensportbeoefenaars zich dit soort vragen stellen, of ze nu recreatief de paardensport beoefenen of actief zijn in de wedstrijdsport. In dit boek wil Haanstra proberen wat antwoorden te geven aan de hand van een duidelijke uitleg met mooie, bijpassende foto’s.

Inhoud:
1. Wat is longeren?
2. Longeren algemeen
3. Het longeermateriaal
4. De bodem, de bak en de cirkel
5. Waar een longeur/ruiter aan zou moeten voldoen
6. De hulpen
7. Wat is leeftijd?
8. Een longeercursus
9. Gecontroleerd vrij bewegen
10. De dubbele longe
11. Op lokatie
12. Een kritische noot

Trainen tot een goed gaand paard
met gratis dvd longeertechniek

Koop bij bol.com

Prijs: € 19,95

 

‘Een mooi boek met duidelijke uitleg! Een aanrader voor paardenliefhebbers. Ik heb zelf veel profijt van goed longeren bij de africhting van ruiter en paard.’Coby van Baalen

‘Fantastisch! In dit boek vertelt Haanstra in woord en beeld op zeer duidelijk te lezen en uiterst vakkundige wijze hoe een ruiter met zijn paard in balans gebracht kan worden. Ik zal elke paardensportliefhebber aanraden dit boek te lezen!’ Sander Marijnissen

Over de schrijver:
Lammert Haanstra is dé longeerspecialist van Nederland. Hij is een bekende paardentrainer en instructeur. Hij geeft regelmatig demonstraties, clinics en cursussen. Ook traint hij de longeurs van het Nederlandse Voltigeteam. Duizenden ruiters maken gebruik van zijn ervaring en inzicht

Koop bij bol.com

 

februari 1, 2012
Rudi & Nanny
Boeken