Lezersverhaal: Fjord in telgang

Hoi Rudi en Nanny, Ik ben 18 jaar en heb sinds 8 maanden een eigen paard, een lieve fjordenmerrie van 4 jaar, ze stond eerst bij mij thuis en dan moest ik een half uur over de weg rijden om naar de manege te gaan. Dit deed ik 1 keer in de week en in het begin ging dat heel goed. Na ongeveer 3 maanden ging ze heel vreemd lopen, van stap in een rare gang en dan weer terug naar stap (deze rare gang deed ze elke keer als ze harder wou maar niet mocht draven). Ik dacht eerst dat ze kreupel was, dus vroeg ik iemand met verstand van paarden om te kijken of ik gelijk had. Ze keek en na een tijdje kijken zei ze, nou ze loopt niet echt kreupel, en ook niet steeds, maar ze loopt wel elke keer onregelmatig. Dus ik de dierenarts erbij gehaald, die keek haar helemaal na. Haar rug, haar benen, aan de hand in de bak en op de weg, maar hij kon niks vinden. Ik zei dat ze het alleen deed als ik erop zat en hoewel ze me eigenlijk niet echt geloofde, ging ik er toch op. In de bak was er niks aan de hand en de dierenarts verklaarde me al bijna voor gek toen ik zei, maar ze doet het alleen op de verharde weg. Dus wij toch maar naar de verharde weg en ja hoor toen ging ze weer steeds van stap in een rare gang en weer stap. Ik wees de dierenarts erop en die was helemaal verbaasd, ze snapte er niks van, tot het meisje dat ze bij zich had (een leerling) zei: het lijkt wel of ze in telgang gaat. Dus nog een paar keer laten zien en toen zei ook de dierenarts: ja het lijkt er wel op. Maar ik had nog nooit op een telgang paard gezeten dus geen idee hoe dat zit, dus dat meisje erop want die wist het wel en na 3 passen gewone stap deed ze het weer en het meisje begon te lachen waarna ze zei: ja hoor, we hebben te maken met een telgang fjord.

Bijzonder hè? Groetjes Sonja en hoefjes Kira, mijn telgang fjordje
januari 20, 2010
Rudi & Nanny
Fun