Kerst

Misschien een beetje gek om met dit weer aan kerst te denken, maar met de temperaturen van nu kan je je goed inbeelden hoe het voor Hanne gevoeld moet hebben. Hier het vervolgverhaal van haar reis. De maand december was voor mij heel gek. Dit kwam omdat ik wist dat iedereen thuis in kerstsfeer zat. En hier in Tupiza waar de temperaturen elke dag tot de 40 graden kunnen oplopen, is het nogal moeilijk om je in een kerststemming te wanen. Maar eerlijk toegegeven, ik zit liever in dit weertje! Enfin, het daarbij gelaten. Ik heb mijn 1ste tours alleen gegidst en geen problemen gehad. Ik begin de paarden ook meer en meer te kennen en dit maakt het werk fijner. Zo kan ik kiezen welke paarden ik mee wil op tour. Ik ben ook verklaard tot hoefsmid. Door het ruwe terrein moeten de hoeven steeds in goede conditie zijn. Dus heb ik geleerd hoe ik hoeven moet kappen en moet beslaan. Onderweg moeten we ook loshangende ijzers terug kunnen vast zetten, zodat ze de rest van de tour op 4 ijzers verder kunnen. Best wel tof om dit allemaal te leren. Elke dag zijn we op tour vertrokken en zelfs met kerst hebben we doorgewerkt. Niet alleen wij, iedereen werkt hier door met kerst. Alleen ’s avonds word er gevierd. ’s Avonds kerst gevierd bij de familie van Canducho en achteraf met een barbeque met de vrienden. Er was maar 1 dag dat ik geen tour gedaan heb en toen heb ik mee op het land gewerkt om mee eten te zaaien voor de paarden. Hiervoor ben ik precies even terug de tijd in gevlogen. Hoe ze hier op het land werken??? Alles manueel, machines kennen ze hier niet. Ik heb een heel veld omgeploegd met een paard en een ploeg erachter. Een heel vermoeiende job, maar weer een ervaring rijker.
mei 7, 2009
Rudi & Nanny
Fun