Het paard en de mus

Beste Rudi en Nanny, Wij zijn elke keer weer blij met ‘Paardentips’ en lezen dit van het begin tot het einde. Onlangs vond ik in een oude gedichtenbundel van mijn moeder. Ze is geboren in 1905 en gestorven in 1995, de gedichten dateren uit haar schooltijd, en ééntje vond ik heel leuk om naar jullie sturen, lees maar: Paardje uw krib is boordevol, en mijn buik is leeg en hol. Mag ik ook een hapje of twee, he, jawel mus eet maar mee. Pik maar toe zoveel je kunt, ’t is u hartelijk gegund. Mus was waarlijk in haar schik, at zich ’t kleine buikje dik. En bedankte voor ’t onthaal, ’t vriendelijk paard wel duizend maal. Paardje kan ik ook voor u iets doen, want ik zie u hebt verdriet, en het eten smaakt u niet. Och, sprak ’t paard, er zitten wel duizend vliegen op mijn vel. ’t Is haast niet om uit te staan, zoveel pijn doen zij mijn aan. Ho! Sprak mus is ’t anders niet, ik weet wel raad voor dit verdriet. En toen vloog mus over ’t paard zijn kop, en hapte al de kwade vliegen op. (Trappenmakerij Ansoms)
januari 21, 2010
Rudi & Nanny
Uncategorized