Een kanjer van een paard!

Mijn paardenliefhebberij heb ik al van kleins af aan, toen ik nog een klein meisje was van zo´n 3 turven hoog, liep ik zomaar een wei met paarden in en m´n moeder stond op dat moment bijna doodsangsten uit… Geld voor paardrijlessen was er niet, laat staan voor een eigen paard, dus moest ik het doen met de vele posters en plaatjes uit tijdschriften die ik had uitgestald op de muur van mijn slaapkamer en de enkele keer dat ik met een vriendinnetje van me mee naar de manege mocht. Jaren verstreken, ik ging van school af en zocht een baan. Daar leerde ik een leuk meisje kennen, die net als ik gek op paarden was, maar het grote verschil was, zij had een paard!!!! Na een aantal keer mee te zijn geweest naar de pensionstalling waar ze haar paard had staan, begon het bij mij ook weer heel erg te kriebelen, want wat was er nu mooier dan je eigen paard hebben en het helemaal alleen te kunnen rijden en verzorgen!!! Dus al mijn zinnen werden gezet op een eigen paard. Na een tijdje zei die vriendin van me: ”Ik weet wel een leuk paard voor jou te staan,” dus ik was door het dolle heen!! Kort daarna zijn we gaan kijken, maar dat liep op een behoorlijke teleurstelling uit, want dat paard was alleen geschikt voor een ervaren ruiter en aangezien ik dat niet was, was het beter om nog maar even verder te zoeken. Een paar weken later, weer eens een van die keren dat ik op stal te vinden was, zei een andere vrouw tegen me :”Ik hoorde dat je op zoek was naar een mak en rustig paardje? Nou zo eentje heb ik nog als je wilt, ze staat momenteel op rust omdat ik met een jonger paard aan de slag ben gegaan, maar ze is super mak en luistert als een van de beste, want ze is altijd getraind op een militaire manege. Zo bleek dat deze merrie ook achter de GOUDEN KOETS heeft meegelopen toen PRINS WILLEM ALEXANDER EN MAXIMA TROUWDEN!!!!! Nou dat beloofde dus wat!! Kort daarna ben ik mee naar (ik zal ze voor het gemak maar bij haar naam noemen) Cantate gaan kijken en heb daar op haar gereden. Het voelde eerst wat onwennig, het idee dat ik waarschijnlijk op mijn toekomstige paard zat!!! Ik mocht Cantate een maand op proef hebben en zou daarna beslissen, want het moet immers wel klikken. Na die maand was ik helemaal verkocht aan mijn meissie en wilde ik haar voor geen goud meer kwijt!!! We zijn nu al bijna 3,5 jaar dikke vriendinnen en weet je wat???? Ze heeft in de tussentijd ook nog een wolk van een veulentje gekregen, genaamd Xanadu. Ik hoop dat ik nog lang van beide mag genieten want Cantate is afgelopen april al 21 geworden, maar is nog zo fit als eentje van 10. Samen met mijn vriendin, maken we de mooiste buitenritten en met Xanadu moeten we ook binnenkort aan de slag, maar als ze het karakter van haar moeder heeft, dan komt dat vast en zeker helemaal goed.

Zo wil ik aan mensen laten weten, als je een droom hebt zoals ik, komt het vast en zeker een keer goed, ook al duurt het een paar jaar. Blijf vertrouwen houden… Groetjes van Wendy, Cantate en Xanadu
januari 21, 2010
Rudi & Nanny
Fun