Buenas noches

Ik wil jullie langs deze weg vanuit Spanje feliciteren met jullie Paardentips Magazine. Door een van jullie uitgaves weet ik nu dat onze merrie aan voedselnijd lijdt, hahaha… Ze is heel jaloers, wij hebben namelijk een merrie die Gitana noemt en een aka (gesneden hengst) Bandarin. Ze zijn constant samen en kunnen mekaar niet missen, maar dat geldt enkel als ze alleen zijn. Wanneer ik of mijn man in de buurt kom… dan wordt ze heel bezitterig tegenover ons en mag Bandarin niet meer in de buurt komen. Hij heeft dan ook regelmatig een onaangename neep in de billen of moet het op een lopen zetten, haahah… Paarden zitten al lang in de familie bij mij, helaas heb ik er zelf nooit gehad en moest mij content stellen met ze te bekijken in de manéges en/of weiden. Zelf reed ik wel soms in de manége, maar daar bleef het ook bij ! Ondertussen wonen wij 3 jaren in Spanje en na een 6-tal maanden hadden we onze Bandarin al. Er was namelijk een cuadra die wij van op ons terras konden zien. Omdat ik niet kon weerstaan aan paarden… werd ik al spoedig uitgenodigd om een kijkje te nemen, etc… Je moet weten dat wij geen woord Spaans konden hé, maar met handen en voeten kregen we het uitgelegd… Om een lang verhaal kort te maken… Bandarin kwam erbij en bijna een jaar nadien… ook ons Gitana ! Zij is ondertussen al bijna 2x nabij de dood geweest door kolieken, ze verdraagt heel veel pijn en gaf geen kolieken aan. ‘k Vond ze echter niet normaal reageren en na 2 thuisbehandelingen is ze naar de paardenkliniek gebracht. Ze was op sterven na dood bij die kolieken… de veearts zag er geen goed meer in, maar ze recupereerde… tot er een complicatie optrad en ze daarop dan diarree kreeg die met geen middelen te stoppen was… opnieuw door het oog van de naald gekropen en we hebben ze nog altijd bij ons… springlevend en deugnieterig als ervoor, hahahah ! De Nederlandse bewoordingen en benamingen zijn ons eigenlijk volkomen vreemd, wij spreken Spaanse paardentaal… gelukkig zijn jullie er om ons wat bij te leren! Zo hebben we al heel wat opgestoken en hopen dat in de toekomst nog te doen. Ondertussen heb ik jullie aangemeld bij mijn nonkel in Belgie en ik hoop dat hij er even hard van geniet. Bij deze dus nog heel veel succes met het magazine en vele groetjes vanuit Valençia. Toedeloe, Kattoo
mei 7, 2009
Rudi & Nanny
Fun